Världsmästarens nya satsning – på MMA

Uppdaterad 2015-07-28 | Publicerad 2015-07-23

Svensken berättar om tuffa hobbyn i intervju

Den svenske pokervärldsmästaren från 2014, Martin Jacobson.

Årets WSOP blev pokermässigt ingen höjdare för regerande världsmästaren Martin Jacobson.

Nu gör han en nysatsning – på MMA.

– Jag tänkte ge det ett försök, det känns som en träningsmetod som kan passa mig, säger han i en intervju med Pokermagazine.se.

Svenske Martin Jacobson vann Main Event vid WSOP förra året, men den här sommaren lös framgångarna med sin frånvaro för svensken som endast nådde prispengarna vid två tillfällen. Men Vegas-besöket blev desto mer lyckat vid sidan om pokerborden.

– UFC 189, som gick av stapeln samtidigt som WSOP, var den bästa galan jag någonsin sett, både vad gäller live och på tv. Nästan alla matcher var av högsta kvalitet, säger Martin Jacobson i en intervju med Pokermagazine.se.

Vän med MMA-fighter

Han är vän med amerikanske MMA-fightern Nick Diaz och enligt tidningen är det tack vare honom som han inspirerats till att själva testa på sporten.

– Det finns några bra ställen i närheten av där jag bor i London och jag tänkte ge det ett försök att börja träna själv. Det känns som en träningsmetod som kan passa mig bra, säger Jacobson till sajten.

Blir inga matcher

Något karriärsbyte lär det dock inte bli tal om, av intervjun att döma kommer MMA-intresset att stanna vid att vara just en träningsform.

– Om jag skulle börja gå matcher eller sparra så tror jag nog det är slagteknik och styrka som skulle vara mina bästa sidor, men MMA är så mycket mer och jag skulle behöva träna väldigt mycket på grappling, brottning och Jiu-jitsu för att ha någon som helst chans mot någon som tränat ett tag, säger Martin Jacobson till Pokermagazine.

Ghattas Kortas blev bäste svensk vid WSOP Main Event i Las Vegas tidigare i sommar med en 44:e plats och omkring 1,3 miljoner kronor i prispengar.

Finalbordet, ”November Nine” spelas i just november. Läs mer om finalisterna här.

Följ ämnen i artikeln