Kinsey och Skoog rev ut sig tidigt

Publicerad 2018-03-01

BIRMINGHAM. Det blev tung kväll för de svenska höjdtjejerna när inne-VM i friidrott drog igång här i Birmingham.

Både Erika Kinsey och Sofie Skoog rev ut sig redan på 1,89.

– Jag är bara förbannad. Det var fruktansvärt dåligt, säger Sofie Skoog.

Det var ett tufft höjningschema i höjdtävlingen och Sofie Skoog rev redan på ingångshöjden 1,84 som hon tog först i andra.

Erika Kinsey gled över den höjden, men sedan rev båda svenskorna ut sig på 1,89.

Ja, de var chanslösa och missade grovt i alla tre försöken.

– Jag kände mig i bra form, men ansatsen blev olika varje gång. Jag ville för mycket och det blev ingenting i stället, säger Erika Kinsey

Båda svenskorna var långt ifrån sina årsbästa, där Erika Kinsey har hoppat 1,92 i vinter och Sofie Skoog 1,91.

Svag standard

Erika Kinsey blev ändå delad sjua till slut och Sofie Skoog delad tia, men det säger mer om klassen på damernas höjdhopp just nu.

Det räckte med 1,93 för att ta medalj. USA:s Yashti tog VM-silvret på den höjden och italienskan Alessia Trost 1,93 i andra försöket räckte till VM-brons.

–Ja, det är ännu mer frustrerande när tävlingen blev som den blev. Det här var en dag då man verkligen hade chansen. Ja, till och med ta medalj, säger Erika.

Damer höjd är inne i en liten svacka med ryskan Marija Lasitskene som undantaget som bekräftar regeln. Hennes VM-guld var klart redan när hon felfri gled över 1.96 och hon avslutade med att ta även 2,01. Det var hennes 36:e raka seger vilket säger hur överlägsen hon är just nu.

Bara hon och två tjejer till, Cunningham och ryska Julia Levtjenko hade klarat den officiella kvalhöjden 1,97 inför inne-VM.

Övriga tio damer var inbjudna för att fylla ut startfältet, inklusive de båda svenskorna.

o o o

Herranas höjdtävling vanns av ryssen Danil Lysenko, som överraskande slog Qatars världsetta Mutaz Essa Barshim genom att klara 2.36.