Premiären flyttas efter coronafallen

Publicerad 2020-11-11

Vetlanda ville flytta premiären efter coronafall i laget och fick medhåll av motståndet Västerås.

Nu har förbundets tävlingskommitté beslutat att matchen skjuts upp.

– Det var ett ganska enkelt beslut, säger bandyförbundets Micael Eriksson.

Vetlanda BK pausade hela sin A-lagsverksamhet efter att flera spelare testat positivt för corona. Det gjorde att klubben och premiärmotståndaren Västerås ville skjuta upp premiärmatchen nu på söndag.

– Nej, det har vi inte. Det har vi blivit avrådda från. Jag tycker också att det vore oansvarigt. Dels mot våra egna spelare och dels mot alla andra, svarade Vetlandas vice ordföranden Andreas Söderman då på frågan om de kunde spela matchen om förbundet skulle komma med ett sådant beslut.

Förbundet, som har beslutat att bedöma fall till fall enligt sitt coronaupplägg, kunde ändå inte garantera att mötet skulle skjutas upp.

Efter att ha sammanträtt och tagit emot en rekommendation från en tävlingsenhet som som ansvarar för att utreda coronafallen beslutar nu Svenska bandyförbundets tävlingskommitté att matchen flyttas till 13 december.

– Det finns en stor smittorisk i Vetlanda där flera har testats positivt för covid och fler spelare som väntar på svar, säger Micael Eriksson, ansvarig på tävlingsenheten på Svenska bandyförbundet.

– Det var ett ganska enkelt beslut.

Nu återstår det att se hur länge Vetlanda kommer att påverkas av den pågående smittspridningen i laget.

– Jag kommer ha kontakt med kontaktpersonen i Vetlanda för att säkerställa att de frisknar till till nästa match vilket är nästa fredag hemma mot Edsbyn, säger Micael Eriksson.

Lag i damernas elitserie drabbade

Skirö AIK i damernas elitserie som spelar i samma arena som Vetlanda har spelare med coronasymton. Dessa har nu testats och väntar på svar. Beroende på utfallet är nu även deras premiär mot Mölndal på lördag i fara.

– Vi har tre tjejer som har varit och testat sig idag. Det tar nog några dagar innan de får besked så det kan ju bli så att den ställs in i sista stund, säger sportchefen Joakim Brattkull till Bandypuls.

Även Västerås tränare på damsidan Olle Wiberg, som har stannat hemma i karantän i väntan på provsvar, har testat positivt för corona.

– Jag har mått förhållandevis bra. Det var i lördags och söndags som jag hade feber och var trött men nu under veckan har febern försvunnit och jag mår bra förutom att jag är täppt i näsan, säger han till lagets hemsida.

VSK-tränaren missar nu lagets elitseriepremiär, en match som sänds på Sportbladet Play, hemma mot AIK.

Du ser alla matcher i herrarnas elitserie på Sportbladet Play.