Norsk succé på franska rivieran

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-15

Johnny Lodden en av fyra norrmän i topp

Monte Carlo. 125 spelare återstod inför dagens spel i Pokerstars.com EPT Monte Carlo Grand Final.

Och norrmännen dominerar fullständigt.

– Det är duktiga spelare, säger norskan Jannicke Forsberg.

Hon är marknadskoordinator och team leader för Betsson, där norrmannen Johnny Lodden ingår. Lodden är en av de fyra landsmän som toppade med flest chips inför tisdagens spel, som startade klockan 13 och lär hålla på sent in på nattkröken, som tidigare kvällar.

– Johnny har visat tidigare att han kan gå långt, så det är ingen som är överraskad, säger hon.

”Pengarna spelar ingen roll”

Jannicke Forsberg berättar att herr Lodden från Jörpeland, i Rogaland nära Bergen, knappast nöjer sig med att vara med i toppen nu. Och det har inget med jakten på 19 miljoner svenska kronor – eller 15,5 miljoner i norska, då – som vinnaren får, att göra enligt henne.

– Att komma tolva eller på plats hundra kvittar för Johnny, han har så många placeringar kring tolfte till tjugonde i de här stora turneringarna att det bara är finalbordet med de tio bästa på fredag som räknas. Och där är det enda målet att vinna, pengarna spelar ingen roll för honom.

Är det en slump att fyra norrmän toppar?

– Nej, det är duktiga spelare. Andreas Hagen är ett pokerproffs och Öyvind har också lyckats bra tidigare. Det är bara Borge som jag inte vet något om.

Har vi ett norskt pokerunder på gång?

– Vi får se... det kanske är vår tur nu, säger hon och ler.

När blir ni, Betsson, nöjda?

– Både för hans och vår del vore en placering vid finalbordet bra.

Betsson har tre proffsspelare i sitt stall – norske Johnny Lodden, svenske William Thorson och danske Sören Kongsgaard, som för övrigt kom trea i denna EPT-final förra året. Dde andra två är ute nu men har sina sympatier över landsgränserna.

– De har sagt att de ska gå och heja på Johnny, säger Jannicke Forsberg.

”Rivierans guldguttar” – eller ”svindlare med stil”

”Rivierans guldguttar”, i stället för ”Rivierans guldgossar” som vi säger i Sverige, vore kanske en passande rubrik för denna artikel. Men i Norge heter den populära filmen ”Svindlare med stil”.

– Det blir inte riktigt samma sak, säger Jannicke Forsberg med ett skratt.

Följ ämnen i artikeln