”Vi kan spela helt annan bandy i år”

Publicerad 2013-10-20

Nyförvärven ska lyfta Västerås – Hammarby laddar om

smygpremiär På fredag drar elitserien igång på allvar med sex matcher – men redan i dag möts två välmeriterade lag. Västerås har flest SM-guld med 18 titlar, den senaste 2009. Hammarby har två guld, 2010 och 2013. När klubbarna möttes i svenska cupen i slutet av september (bilden) vann Bajen en dramatisk final med 7–5. Foto

Mesta mästarna mot regerande svenska mästarna.

Stefan ”Lillis” Jonsson vet hur hans lag ska avgöra premiären.

– Jag hoppas vi har fördel av hemmaplan och kan sätta 5–4 i sista minuten, säger Västerås tränare.

Hammarby blev i mars historiskt när man som första lag fick lyfta bucklan på Friends Arena.

Inför kommande säsong har Bajen tappat flera tunga namn, där ibland Olov Englund och världens kanske bästa målvakt, Andreas Bergwall. Förlusterna till trots ser lagkapten Stefan ”X:et” Erixon fram emot säsongen där guld är målet.

– Nu är det mer att komma in i det och känna att vi har spelet som kan sätta sig så att vi är riktigt vassa fram till mars. Men absolut, är det Hammarby vi pratar så är det guld som gäller längre fram.

”Grymt skönt”

Sex finalförluster på åtta år gav Hammarby en stämpel som de eviga förlorarna. Något man har tvättat bort med SM-gulden 2010 och 2013.

– Haha. Ja, det har varit grymt skönt. Första guldet var mer lättnad att vi kunde klara det. Förra året mer ren glädje, säger ”X:et”.

Revansch för Västerås

Motståndare i premiären är Västerås. Ett lag som förra säsongen knep den sista slutspelsplatsen innan man åkte ut i tre raka matcher i kvartsfinalen.

En missräkning för ett lag som Västerås, som i år siktar högre.

– Vi ska vara bland de fyra första i grundserien och sedan också, säger tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

En orsak till den högre satta målsättningen är lagets nyförvärv.

– Tack vare de här spelarna som har kommit så kan vi spela en helt annan bandy den här säsongen. Det känns bra tycker jag, säger Stefan ”Lillis” Jonsson.

Vad tror du om premiären mot Hammarby?

– Vi har haft rätt många duster och det brukar alltid vara jämna matcher. Även om de har inte har spelat så mycket på stor is så kommer det bli en bra match. Jag hoppas vi har fördel av hemmaplan och kan sätta 5–4 i sista minuten.

Följ ämnen i artikeln