Jerebko lämnar klubben – efter bara två matcher

Publicerad 2024-04-10

För mindre än en månad sedan skrev Jonas Jerebko kontrakt med puertoricanska Santeros de Aguada.

Nu meddelar klubben att man går skilda vägar.

Den 13 mars skrev den 37-årige svensken kontrakt med Santeros de Aguada i Puerto Rico.

– Det var så roligt. Gud vet att jag har lagt ner mycket arbete för att komma tillbaka och spela. Allt händer av en anledning som jag alltid trott på det. Vad som än händer härnäst ska jag ta itu med ett leende med mina vänner och familj bakom mig. Tack till alla som har gett mig kärlek de senaste veckorna. Det betyder mycket, skrev svensken på X, efter sin första match.

Men nu går man skilda vägar. Jerebko skadade hälsenan redan i sin andra match mot Ponce.

”Mycket ledsen”

”Jerebko har varit en gentleman och ett fantastiskt proffs. Jag är mycket ledsen över hans avgång. Den tid han var här gav han allt sitt hjärta och ansträngning för att hjälpa Santeros. För det är vi mycket tacksamma. Jag önskar honom ett snabbt tillfrisknande,” säger klubbens delägare Joel López i ett uttalande.

Jonas Jerebko blev historisk när han som förste svensk någonsin värvades till NBA 2009. Efter några säsonger i Detroit Pistons, Boston Celtic och Utah Jazz fick han chansen i storlaget Golden State Warriors inför säsongen 2018/2019.

Därefter flyttade Jerebko vidare till Ryssland och när han skrev på ett korttidskontrakt med CSKA Moskva i mars 2022, kort efter att Rysslands invasion av Ukraina inleddes, stängdes han av från svenska landslaget.

Följ ämnen i artikeln