NBA-stjärnan straffas efter regelbrottet

Publicerad 2019-04-14

Philadelphia 76ers var på väg mot förlust mot Brooklyn Nets.

Då fångade tv-kamerorna Amir Johnson när han visade stjärnan Joel Embiid sin mobiltelefon.

– Det är totalt oacceptabelt, säger coachen Brett Brown.

Philadelphia 76ers slutade trea i den östra konferensen och har haft något bra på gång den här säsongen. Men NBA-slutspelet började inte bra. 76ers förlorade den första åttondelen mot Brooklyn Nets med 111-102. 

Dessutom handlade mycket av eftersnacket om Amir Johnsons tabbe. I den fjärde perioden, när hemmalaget lågt under med 16 poäng, fångade tv-kamerorna Johnson när han tog upp en mobil och visade den för lagets stjärna Joel Embiid.

– Jag tittade bara ner för att han sa att hans dotter var extremt sjuk och han tittade till henne, säger Embiid enligt ESPN. 

Lagets coach Brett Brown gillade inte dock Johnsons uppträdande.

– Det är totalt oacceptabelt. Vi kommer att hantera det internt, väldigt snart, säger lagets coach.

Bötfälls

Enligt NBA:s regelbok är det förbjudet att använda mobiltelefoner på bänken under matcher och kan vid regelbrott leda till ”betydande böter och/eller avstängning”. 

Philadelphia 76ers har nu beslutat att bötfälla Johnson. Centern, som inte fick någon ursäkt mot Nets, har också bett om ursäkt.

– Jag tar fullt ansvar för mina handlingar. Jag ber också om ursäkt till mina lagkamrater, 76ers organisation och fansen för distraktionen jag skapade, säger han i ett uttalande.

Jerebkos Warriors vann

Jonas Jerebkos Golden State Warriors, som är favoriter till att vinna titeln inledde slutspelet med en seger mot Los Angeles Clippers med 121-104. Stephen Cury var tillbaka i spel efter att ha dragits med en fotskada och stod för 38 poäng i segermatchen. 

Jerebko, som har fått chansen och levererat flera gånger under säsongen, fick dock bara en minut och 41 sekunder i den första slutspelsmatchen.

I nattens övriga två finaler överraskade såväl Orlando som San Antonio och slog favorittippade Toronto och Denver.