”De säger att jag går på steroider”

Eva Urevc om bilderna

Publicerad 2021-11-26

Eva Urevcs muskler väcker uppmärksamhet.

Nu ryter den slovenska skidsprintern ifrån mot skeptikerna.

– De som säger att jag går på steroider kan ingenting om sport, säger hon.

Följ ämnen
Längdskidor

Eva Urevc blev omskriven i nordiska medier redan 2019 när hon först började göra väsen av sig i världscupen. Slovenskan var då aldrig nära att utmana om några pallplaceringar – i stället var det hennes muskulösa kroppshydda som folk ställde frågor om.

– Hon har muskler som Marit Björgen. Hon skapar sinnessjuk kraft på korta drag, sa förre OS-medaljören Ole Vigen Hattestad.

Den här säsongen siktar hon på att slå sig in i den absoluta eliten. Under de norska tävlingarna i Beitostölen förra helgen stannade hon till i den mixade zonen och pratade med norska tidningen Dagbladet.

”Gillar inte muskulösa kvinnor”

Där berättade 26-åringen att hon fortfarande får massor av uppmärksamhet för sina muskler, men att det inte bara är positiva kommentarer.

Urevc blir också anklagad för att ”gå på steroider”.

– Jag är en kvinna med muskler och det är många som inte gillar det. Men jag försöker att inte ta det seriöst, för det är ändå inget jag kan påverka. De som vräker ur sig sådant där kan ingenting om sport. De är soffsittare som säkert inte mår så bra själva, säger hon.

Vill dela med sig

Trots de elaka kommentarerna drar sig inte Eva Urevc från att fortsätta lägga upp muskelbilder på sin Instagram.

– Jag gillar att dela med mig av livet jag lever på Instagram. Det är gym, längdskidåkning och allt annat jag gillar. Det är viktigt att njuta av processen om du vill bli en framgångsrik idrottare och då vill jag visa att jag gör det, säger hon.

Följ ämnen i artikeln