Världsmästaren i jättekrasch

Uppdaterad 2013-12-18 | Publicerad 2013-12-17

Det franska OS-hoppet åkte rakt in i reklamskylten

Den regerande världsmästeren i storslalom, Tessa Worley, kraschade illa på tisdagens världscuptävling.

Worley åkte in i en reklamskylt och blev liggande i över 20 minuter innan hon kunde föras till sjukhus.

Nu kan 24-åringen missa OS.

På tisdagseftermiddagen kraschade den alpina skiddrottningen Tessa Worley, 24. Det var i hennes första åk i världscuptävlingen i Courchevel som olyckan var framme och hon hade precis kommit iväg när hon gled ut mot kanten och trasslade in sig i en reklamskylt.

Enligt uppgifter till bland annat Le Parisien ska smällen ha tagit illa på hennes högra knä. Hon blev sedan liggande i 20 minuter utanför backen innan hon kunde tas ned på bår och fördes vidare med ambulans till sjukhus i Lyon.

OS-deltagandet hotas

Före kraschen var Tessa Worley en av favoriterna att ta guld i OS i Sotji. Kraschen kan påverka Worleys deltagande i mästerskapet, som startar om 52 dagar. Det är i nuläget oklart hur illa smällen tog.

– Ärligt talat så är jag väldigt orolig. Jag såg bilderna, jag är egentligen inte så orolig för landningen i sig utan snarare över hur hon trasslade in sig i banderollen, säger tränaren Anthony Séchaud till L'Equipe.

Tessa Worley har två VM-guld och ett VM-brons på sin meritlista och vann storslalomtävlingen i St Moritz senast förra helgen.

Följ ämnen i artikeln