Dramatiken: Federer till final

Publicerad 2017-01-26

Game, set och match.

Roger Federer är tillbaka i en Grand Slam-final.

Han bjöd på en spektakulär semifinal mot landsmannen Stan Wawrinka som slutade 7–5, 6–3, 1–6, 4–6, 6–3.

– Jag har aldrig någonsin i mina vildaste drömmar trott att jag skulle komma så här långt i Australien Open, sa Roger Federer efter matchen.

Kroatiske tränaren Ivan Ljubicic hade all rätt att vara nöjd över Roger Federers uppvisning i Australian Open-semifinalen.

Den 17:e rankade Federer är tillbaka på allvar efter att ha varit borta från toppen på grund av skador. Efter två set hade han 2–0 i ledning och då såg det ut som att Federer skulle ta hem det.

Dramatisk match

Men Stan Wawrinka gav sig inte och han kom tillbaka till 2–2 vilket satte sista set i ett matchavgörande.

Federer var sliten och Wawrinka var skakad. Den förstnämnde fick till och med ta en paus för att undersöka sitt ben som han hade problem med.

Det stoppade dock inte den gamla storstjärnan.

Federer hade inför matchen 18–3 i innebördens möten men här stod allt på sin spets, och när det verkligen gällde gick Wawrinka på knäna, bokstavligen.

Roger Federer visade rutin, höll upp sina server och lyckades även vinna sista set med 6–2.

– Jag har aldrig någonsin i mina vildaste drömmar trott att jag skulle komma så här långt i Australien Open, sa Federer efter matchen.

Kan möta Nadal

I och med segern kommer Federer att spela sin 28:e Grand Slam final i karriären. Finalen blir dessutom schweizarens sjätte i Melbourne och om han vinner blir det Federers 18 Grand Slam-titel.

– Jag kan verkligen faktiskt prata om att spela en final – jag har duckat för att prata om det i ett par omgångar nu.

På fredag får vi reda på vem av Grigor Dimitrov eller Rafael Nadal som kommer att få möta Federer i finalen på söndag halv tio.

– Jag är nog hans största supporter, han spelar helt otroligt. Vi har haft lyriska matcher mot varandra under de senaste åren, och jag tror att ingen av oss trodde att vi skulle kunna nå finalen här.