Rooney sågar spelarna efter Solskjaers avsked

Publicerad 2021-11-23

På söndagen sparkades Ole Gunnar Solskjaer av Manchester United.

Då sågas lagets spelare av klubblegendaren Wayne Rooney.

– Som tränare kan man sätta taktik och matchplan, men det finns ingen ursäkt för vissa av spelarnas prestationer, säger Rooney till TalkSport.

Följ ämnen

Ole Gunnar Solskjaers avsked från Manchester United var känslosamt och tårfyllt.

Många supportrar har ropat på norrmannens avgång under hösten, och han har kritiserats för sin bristande taktiska förmåga.

Men klubblegendaren Wayne Rooney, numera tränare i Championship-laget Derby County, beskyller inte Solskjaer för Uniteds kräftgång.

– Som tränare kan man sätta taktik och matchplan, men det finns ingen ursäkt för vissa av spelarnas prestationer, säger Rooney till TalkSport.

”Skulle vara rasande”

Rooney, som gjorde 253 mål på 559 matcher för United mellan 2004 och 2017, menar att spelarnas dåliga prestationer var det som sänkte norrmannen.

– Att se spelare vifta med armarna, ge bort bollen och sen skylla på någon annan är oacceptabel. Jag skulle vara rasande om jag såg det från mina egna spelare, säger 36-åringen.

Han menar att det är upp lagets nyckelspelare att göra det bättre.

– Enligt mig måste spelarna visa mer. Det betyder inte nödvändigtvis att man måste vinna Premier League eller Champions League, men man måste visa supportrarna att man jobbar hårt för klubben, säger Rooney.

Vill återvända en dag

Derby ligger toksist i Championship efter att ha åkt på totalt 21 poängs avdrag till följd av klubbens ekonomiska problem.

Rooney är fokuserad på det jobbet nu och tror sig inte vara en kandidat för det vakanta tränarjobbet – men i framtiden vill han återvända till Old Trafford.

– En dag. Jag pratar med folk i Manchester United varje dag, och jag är säker på att om de skulle ringa mig hade det hänt redan.

Han beklagar Solksjaers avsked från klubben.

– Det är ledsamt. Det är en gammal lagkamrat till mig, och det är aldrig kul när en tränare förlorar sitt jobb.

– Jag tycker han har gjort ett bra jobb, han förde in en stabilitet i klubben. Men jag är säker på United kommer göra jobbet och få in rätt man på posten.