Hånad som ’tjock’ – nu ett muskelpaket

Uppdaterad 2016-06-03 | Publicerad 2016-06-02

Gått från fotbollsmålvakt till wrestlingkarriär

Under målvaktskarriären i Burton vande han sig vid ”tjockishån”.

Nu har Stuart Tomlinson blivit muskelpaketet Hugo Knox – som satsar på en wrestlingkarriär.

– Jag vill bli ihågkommen som en av England bästa wrestlare, säger han.

Stuart Tomlinson målvaktskarriär var ganska blygsam. Den räckte visserligen till ett proffskontrakt i de lägre brittiska divisionerna men åren i Barrow, Port Vale och Burton Albion gjorde inga stora avtryck.

Mest känd var Tomlinson i stället för sin uppenbarelse. Med 110 kilo fördelade över 183 centimeter fick han höra både en och två ramsor från motståndarfansen om hur tjock han var eller som Wimbledon-fansen uttryckte det: "han äter vilken paj som helst...".

Fick kontrakt efter modelljobb

Men frågan var om de tittade särskilt noga. Stuart Tomlinson var nämligen ett muskelpaket redan då. Ett muskelpaket som skulle göra en minst sagt oväntad karriärvändning.

För samtidigt som han spelade proffsfotboll gjorde han en del modelljobb. Ett av dem hamnade på omslaget till Men's Health Magazine och det sågs i sin tur av en socut till Wrestlingorganisationen WWE som genast bjöd in Tomlinson till en audition.

Målvakten smög iväg dit utan att säga något till sina lagkamrater i Burton och bara fem år senare var han plötsligt förvandlad till proffswrestlaren Hugo Knox, ett muskelpaket i prickiga y-front kalsonger som nu brottas inför klart större publiksiffror än Burton har.

”Mer smärtsamt”

– Hugo Knox och jag är samma person, han är bara en mer uppjackad variant. Kläderna du väljer är helt upp till dig, jag ville ha de minsta prickiga byxor som fanns, säger han i en intervju med BBC.

Han njuter av sitt nya jobb – men erkänner att det också kan vara tuffare än målvaktsuppdraget i bland.

– Det är 100 procent hårdare och mer smärtsamt i ringen. Det gör självklart ont att få en boll i ansiktet en kall kväll i Accrington Stanley, men jag har varit i ringen med en före detta strongman som var 207 centimeter och vägde 159 kilo. Jag fick en ”powerslam” av honom och det tog några dagar att hämta mig, säger han.

I veckan ska han brottas på hemmaplan i Liverpool och Stuart Tomlinson hoppas nå högre höjder som Hugo Knox.

– Jag skulle vilja bli ihågkommen som en av de bästa wrestlarna från England. De kanske säger att jag spelade fotboll en gång i tiden också.

Följ ämnen i artikeln