Dagens namn: Evert, Eilert

Rysk hemmaseger i skiathlon

Publicerad 2015-01-25

Maxim Vylegzjanin spurtade hem segern i herrarnas världscupskiathlon i ryska Rybinsk på söndagen. Vylegzjanin vann knappt före den schweiziska OS-mästaren på tremilsdistansen med skid- och stilbyte, Dario Cologna. Trea kom finländaren Matti Heikkinen.

Många av framför allt norska och svenska toppåkare fokuserar på VM i Falun i februari och saknades i Rybinsk. För svensk del var bara två åkare med i herrarnas skiathlon. Anders Svanebo svarade för sin bästa insats i världscupen med att åka in på 22:a plats, 36 sekunder bakom segraren. Simon Andersson blev 44:a, nästan 4,5 minuter från täten.

Damernas skiathlon över 15 kilometer körs senare på söndagen. Maria Gräfnings, Helene Söderlund och Jennie Öberg ställer upp för Sverige.