Stämmer sin gamla klubb på 143 000 kr

Publicerad 2017-01-18

Odin Lindell.

Odin Lindell fick lämna Uppsala Basket efter att ha spelat padel på sin fritid.

Nu stämmer han klubben på 142 861 kronor.

– Att stänga av spelaren och inte försöka lösa det är oerhört oprofessionellt, säger Lindells juridiska ombud Martin Klette.

Det var i december som Odin Lindell fick lämna Uppsala efter sex säsonger. Anledningen är enligt klubben att Lindell har spelat seriespel i padel på sin fritid samtidigt som han inte har morgontränat med laget på grund av skadekänningar, vilket bryter mot kontraktet.

Lindells juridiska ombud Martin Klette kallade situationen för ”ett arbetsrättsligt övertramp” och nu har en stämningsansökan lämnats in till Uppsala tingsrätt.

– Vi stämmer dem dels på ett allmänt skadestånd på 50 000 och dels på utebliven semesterersättning och semesterlön och det är 92 861 kronor, säger Klette.

Varför stämmer ni klubben?

– Det är väl primärt för att de har gjort fel, men också för att de inte har velat diskutera och ingå någon förlikning med oss.

– Jag har haft viss skriftlig kontakt med deras ombud, men den har inte varit så konstruktiv från deras sida. Vi har ställt ett antal frågor och några krav, men bara fått nej på både frågor och krav så då fanns det inte så mycket annat att göra.

”Utgångsläget ser bra ut”

Klette tror att Lindell har goda chanser att få igenom stämningen.

– Vi hade inte stämt om vi inte trodde att chanserna var goda. Sedan vet alla som är vana vid domstolsprocesser att man aldrig har några garantier, men utgångsläget ser bra ut.

Klette är fortsatt kritisk till hur Uppsala har hanterat situationen.

– Det är inte särskilt professionellt agerat. Jag hade förväntat mig mer av en ligaklubb i basket. Att det på något sätt skär sig mellan en spelare och en tränare kan ju alltid hända, och så länge man agerar på ett professionellt sätt kan man alltid lösa det. Men att bara sticka huvudet i sanden, alternativt som i det här fallet, stänga av spelaren från träning och match och inte försöka lösa det, det är oerhört oprofessionellt, säger han.

Följ ämnen i artikeln