Elanga: ”Väldigt speciellt att hon var här”

Fick fira framför flickvännen

Publicerad 2023-06-17

Anthony Elanga hann göra mål precis innan slutsignalen.

Målfirandet innehöll både dans och slängkyssar upp till flickvännen på läktaren.

– Det betyder väldigt mycket att hon var här, det är hennes första gång i Sverige, säger 21-åringen.

Sverige vände underläge mot Nya Zeeland och vann tillslut komfortabelt med 4-1. Janne Andersson bytta in Anthony Elanga i matchminut 61 och United-talangen tackade med att göra mål.

– Min egen insats var inte så bra de första minuterna, jag var inte så vass men sen kom jag igång och gjorde mål. Det var väldigt viktigt för mig att göra mål och viktigt för laget att vinna så vi har bra självförtroende inför tisdag, säger Elanga.

”Mer speciellt när de är på plats”

Det är andra raka landslagsmatchen som Elanga skriver in sig i målprotokollet.

– Målet var fint, det är alltid speciellt att göra mål på Friends och två mål i de senaste matcherna gör det ännu mer speciellt, säger 21-åringen.

United-talangen bjöd inte bara publiken på mål utan även en dans och slängkyssar upp till flickvännen China Navana som var på plats för första gången på Friends.

– Målfirandet var nice, en kompis sa att om jag gjorde mål så skulle jag dansa och då gjorde jag det. Flickvännen var där, pappa var där och många av mina kompisar så det var väldigt  speciellt att ha de på plats. Det är alltid fint att göra mål men ännu mer speciellt när de är på plats, säger Elanga. 

Hur var det att ha flickvännen på plats?

– Det var väldigt, väldigt speciellt. Hon flög hit imorse, det är första gången hon ser mig spela för landslaget och det är hennes första gång i Sverige. Hon älskar det redan, vädret och sen hade hon ätit på Max, det gillade hon.

Fick beröm av Janne Andersson

På presskonferensen efter matchen meddelade Janne Andersson att Hugo Larsson, Marcus Rohdén och Edvin Kurtulus inte kommer följa med landslaget till den viktiga matchen mot Österrike men Elanga vågar inte ta ut något i förskott.

– Jag har inte fått reda på det ännu men förhoppningsvis, säger Elanga.

Förbundskaptenen berömde United-talangen när frågan kom vilka spelare som imponerat under matchen mot Nya Zeeland.

– Anthony kommer in och gör mål igen och det är väldigt viktigt att ha spelare som kommer in och bidrar oavsett om det är som idag eller mot Azerbaijan där han också kom in och bidrog, säger Andersson.