Attila Levin gör comeback: ”Vår bästa tungviktare”

Publicerad 2019-04-19

Attila Levin på Kampsportsgalan 2019

Han är tillbaka.

I kväll gör boxningslegendaren Attila Levin, 42, comeback.

– Han är vår bästa tungviktare sedan Ingemar Johansson, säger galans promotor Daniel Högström.

Svensken slog igenom som 19-åring och boxades för Sverige i bland annat OS i Atlanta 1996. Då blev förlust mot dåvarande världsmästaren Vladimir Klitschko. Senare blev hans karriär framgångsrik i USA med 34 vinster på 38 matcher varav 27 på knockout. 2010 åkte han dit för dopning och stängdes av i två år.

Men nu gör Attila Levin comeback i Göteborg när Bulldog Fight Night arrangeras. En gala som Sportbladet sänder för alla Plus-kunder.

Attila Levin 2008

– Han var sugen, speciellt med tanke på att det har gått åtta år sedan han tävlade sist. Han ville känna på en fyra ronders match. Jag vet att han har hållit igång sin träning och att han ser väldigt mycket fram emot matchen, säger Daniel Högström.

”Verkligen jättestort”

När Sportbladet når Levin så ville han inte ställa upp på en intervju. Enligt agenten vill 42-åringen ha fullt fokus på fajten mot Marios Kollias, som blir hans första på åtta år. Istället pratar vi med galans promotor Daniel Högström som berättar om detaljerna innan det stod klart att Attila Levin kommer delta på fredag.

– Det började med att hans manager ringde upp oss och sa att han (Attila Levin) var tillgänglig. Och via den vägen stod det klart att han kommer till Göteborg, säger Högström.

Vad betyder det att han fajtas i morgon?

– Det är verkligen jättestort att han kommer hit. Det är en fruktansvärt duktig boxare som vi kommer få se på fredag. Han är vår bästa tungviktare sedan Ingemar Johansson, säger Daniel Högström.

Galan i morgon kommer innehålla flera kampsporter. Inom MMA kommer Cornelia Holm möta franska Morgane Ribout. Göteborgaren Filiph Waldt, med ett VM-silver i thaiboxning kommer ställas mot Billy ”The Kid” Liljeqvist.

Men namnstarkaste fajtern på galan är kanske den 46-årige fransmannen Jerome le Banner som har flera VM-titlar på CV:t. Han kommer fajtas mot Adnan Alic.

Se galan live på Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln