Bästa svenskarna – framtidslöftena

Publicerad 2017-02-24

Karin Martinsen.

Ingen svenskkväll i Scandinavium på torsdagen.

Men ändå ett glädjande besked.

Det unga gardet var klart bäst och uppstickarna Karin Martinsen, 21, och Robin Ingvarsson, 28, vrålhungriga i kvällens största hoppklass.

Bästa svensk blev OS-reserven Charlotte Mordasini, 28, som tog en en tiondeplats med en säker nollritt på Romane du Theil.

Därefter kom Karin Martinsen, yngst i den svenska seniortruppen.

– Det kändes jättebra här inne. Min häst Quantos var riktigt taggad. Han hoppade helt fantastiskt och jag är jätteglad, säger Martinsen.

Du såg också rätt taggad ut.

– Man har gått en hel dag och igår också och bara laddat och äntligen får köra, komma in på banan och visa. Så absolut var jag taggad.

”Fick en bra start”

Hur tänkte du innan start?

– Jag försöker alltid bilda mig en känsla som jag vill ha inne på banan och få upp den känslan och hålla den hela vägen. Jag fick en bra start och flyt, så ja, det gick bra.

Kände du på dig att du skulle fixa en nollrunda?

– Jag litade på både mig själv och hästen att vi skulle fixa det här. Jag är inte här för att fylla ut en klass utan för att, lära javisst, men ändå fajtas. Så jag var tvungen att rida för det.

Robin Ingvarsson klarade också att rida felfritt och slutade på plats 13. Alla andra svenskar hade nedslag.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona är inte särskilt bekymrad över det. Ska man ha fel är det bra att ha det första dagen, menar han.

– Men det är riktigt roligt de här två nya unga ryttarna. De är riktigt hungriga och jag hoppas att de andra känner flåset i nacken, säger Ankarcrona.