Mäktiga vändningen när förlustsviten bröts

Uppdaterad 2022-01-29 | Publicerad 2022-01-28

Broberg/Söderhamn vann för första gången sedan annandagen.

Laget vände ett 0–3-underläge till seger hemma mot Vänersborg under fredagskvällen.

– Ska jag vara helt ärlig tänkte jag: “Är det ett skämt?”, säger Brobergs vänsterhalv Adam Wijk efter matchen.

Broberg/Söderhamn var det stora succélaget under inledningen av elitserien.

Men efter annandagssegern mot Sandviken har det varit tungt för ”Gurt” som inte vunnit en enda match i år.

Under fredagskvällens hemmamatch mot IFK Vänersborg var frågan vilket lag som skulle bryta sin negativa svit. Vänersborg hade nämligen inte vunnit en bortamatch på hela säsongen.

Svaret såg ut att bli Vänersborg – men blev Broberg.

Broberg vände mot Vänersborg

Vänersborg gick ifrån till en stor ledning efter en knapp halvtimme när Hugo Sjöling satte 3–0, trots Brobergs rop på offside.

Tio minuter senare inleddes dock Brobergs vändning när Jesper Öhrlund reducerade. Fem minuter in i den andra halvleken satte sedan Jaakko Hyvönen 3–3 på hörna och Jonas Engström fullbordade vändningen när han blev helt ren framför mål och gjorde 4–3.

– Det är fantastiskt skönt och viktigt för oss som grupp. Det har varit lite tungt när vi har fått resultat emot oss och prestationer som varit där vi inte velat. Det var riktigt skönt med en sån här match, säger Brobergs vänsterhalv Adam Wijk i Sportbladet Play.

”Är det ett skämt?”

Wijk erkänner att det varit tungt mentalt att förlora så många matcher i rad. Det blev heller inte lättare när Vänersborg gick ifrån till 3–0.

– Ska jag vara helt ärlig tänkte jag: “Är det ett skämt?”. Det kändes som att vi kontrollerade det och hade bra med lägen. Jag tycker inte att de skapade någonting och så får de göra mål på någon retur och vi missar bollen och så får de något öppet mål och det det är någon offside… Det kändes som att det var en dag där det inte spelar någon roll vad vi gör. Det var riktigt, riktigt skönt att vi fick med oss ett 3-1-mål i slutet av första halvlek.

Broberg vann till sist med 7–4 och gick upp till femte plats i elitserien. Vänersborg ligger kvar på nionde plats.

Broberg fick jubla efter mäktig vändning.