Lagkaptenen ber om ursäkt efter sågningen

Publicerad 2024-02-18

Lindsey Horan ber om ursäkt till de amerikanska fotbollsfansen.

Det efter att ha kallat dem osmarta.

– Det sista jag någonsin ville göra var att förolämpa någon på det sättet, säger lagkaptenen för USA:s landslag.

Under en digital presskonferens inför stundande CONCACAF W Gold Cup tog Lindsey Horan tillfället i akt att be sina supportrar om förlåtelse.

– Några av mina kommentarer var dåligt uttryckta och jag har lärt mig en stor läxa, säger den amerikanska lagkaptenen.

Uttryckte frustration

Det var i början av månaden som Lindsey Horan kritiserade de egna fansen i en intervju med The Athletic.

– De flesta amerikanska fotbollsfans är inte smarta. De kan inte spelet. De förstår inte. (Men) det blir bättre och bättre, säger hon till tidningen.

Horans frustration grundar sig i att hon tycker att fansen förlitar sig för mycket på matchkommentatorerna och tar deras ord som sanning. Samtidigt skämtade Horan och sa att hennes mamma var likadan.

Lindsey Horan.

”Älskar dem så mycket”

Efter att ha reflekterat över sina kommentarer och sett vilka reaktioner de bemöttes med tar nu Lindsey Horan tillbaka sin kritik. Förutom att be om ursäkt passade den amerikanska lagkaptenen också på att hylla supportrarna.

– När jag tänker på våra fans, jag älskar dem så mycket. Laget älskar dem så mycket och jag kan inte förklara hur mycket de betyder för oss, säger Horan.

Vidare säger den 29-åriga mittfältaren att den amerikanska fotbollskulturen både växer och förändras på ett positivt sätt.

USA inleder W Gold Cup på tisdag. Vilka de ställs mot i gruppspelets första omgång är dock inte klart. USA är regerande mästare i turneringen och har vunnit titeln nio gånger.

Följ ämnen i artikeln