SVT: Vill inte träffa oss innan sina lopp

Stina Nilssons rådgivare: Varit lite bråkigt

Foto: LASSE ALLARD
SPORTBLADET

Stina Nilsson kör på torsdagen för guld i sprinten på skid-VM.

För att kunna fokusera helt och fullt på tävlingarna har 23-åringen samtidigt bestämt sig för att inte ställa upp på tv-intervjuer i SVT inför loppen.

– Det har varit lite bråkigt med tv för att de tyckte att Stina svarade som en tråkig robot, säger Nilssons mentale rådgivare Rune Gustafsson till Sydsvenskan.

Sprinten inleder på torsdagen kampen om medaljerna i skid-VM i Lahtis och en av de stora guldfavoriterna heter Stina Nilsson. Men tittarna i SVT kommer inte få höra 23-åringens egna tankar innan start.

”Är sådan hon är”

För att kunna hantera pressen och behålla fullt fokus på sin prestation har 23-åringen valt att sluta ställa upp på tv-intervjuer samma dag som starten.

– Det har varit lite bråkigt med tv för att de tyckte att Stina svarade som en tråkig robot precis innan tävling. Men det är sådan hon är, inget får störa hennes tankar. Numera är införintervjuerna inspelade dagen innan, det fanns inget annat sätt att göra det på, säger Nilssons mentale rådgivare Rune Gustafsson till Sydsvenskan.

SVT: Inte velat träffa oss

Det bekräftas också av SVT:s projektledare Erika Christensson.

– Vi har haft en önskan att träffa åkarna så ofta som möjligt. Stina har inte velat träffa oss innan loppen, och det får man respektera, säger Christensson till Expressen.

Däremot känner SVT:s projektledare inte igen beskrivningen att det ”varit lite bråkigt”.

– Nej, nej, gud nej. Hon får bli mer och tillgänglig när det passar henne. Den dialogen har vi med förbundet. Jag vet inte vad han menar.

I ett mail till Sportbladet förtydligar Erika Christensson:

”Generellt sett har hon inte velat göra intervjuer inför lopp (eller mellan kval och finaler), vilket vi respekterar full ut. Ibland gör hon det dock. Som i dag. Att intervjuerna skulle vara inspelade dagen före, som hennes rådgivare säger till Sydsvenskan, stämmer inte. I de fall vi på morgonen sänder ut en intervju från dagen före så berättar vi det för tittarna.”

ARTIKELN HANDLAR OM