Startade upplopp – under dart-tävling

Publicerad 2015-01-10

”Det var fullständigt kaos”

Batmans högra hand Robin som brottas med en riddare och en Oompa Loompa som tittar till en skadad man.

Segraren Michael van Gerwen kunde inte tro sina ögon när darttävlingen i Melbourne urartade i ett regelrätt upplopp.

Hundratals personer kastade stolar, hoppade sönder bord, tacklade varandra och kissade på golvet.

”Hemmafest möter disco och maskerad”. Så beskriver Herald Sun den normala stämningen vid en dart-tävling i Australien. De som besökte Invitational Darts Tournament i Melbourne fick uppleva något helt annat.

70 vakter räckte inte

Matchen mellan Michael van Gerwen och Simon Whitlock fick avbrytas efter att publiken plötsligt startat ett upplopp. Det hela ska ha börjat med att två mindre grupper av åskådare började kasta plaststolar på varandra innan allt spårade ur fullständigt.

Bilder från Etihad Stadium visar hur stora delar av publikplatserna framför tävlingsscenen ligger sönderslagen. Enligt lokal press hoppade hundratals åskådare sönder bord, kastade stolar och puttade in varandra i möbler.

Mitt i kaoset ska folk även ha ställt sig och urinerat mitt på arenagolvet.

70 säkerhetsvakter, som var anlitade för arrangemanget, försökte stoppa det massiva upploppet men först sedan ett 40-tal kravallpoliser anlänt till anläggningen upphörde kaoset, skriver tidningen The Age.

”Uttråkade idioter”

– Det var fullständigt kaos. Fulla idioter som blev uttråkade och ville ha lite spänning. Det var ett totalt upplopp. Säkerhetsvakterna kunde inte hantera det, det var verkligen uppförsbacke för dem, säger ett ögonvittne.

Till sist kunde tävlingen återupptas och Michael van Gerwen ta hem segern.

– Men han såg inte ut som en vinnare. Han såg äcklad ut. Jag har aldrig sett något liknande. Det här var inte bra för sportens anseende, säger ögonvittnet.

Tre personer ska ha fått behandling för mindre skador men polisen tog inte upp några anmälningar om grövre brott.

– Ett antal gäster byggde en pyramid av stolar men vi har inga rapporter om våld, säger polisen Adam West till Herald Sun.