Här är F1:an som ska ge Marcus Ericsson VM-poäng

Uppdaterad 2019-08-01 | Publicerad 2018-02-20

Här är bilen som ska ge Marcus Ericsson VM-poäng.

Alfa Romeo Sauber har presenterat sin C37.

– Jag ser verkligen fram emot säsongen, säger Marcus Ericsson.

Det har hänt massor i Marcus Ericssons F1-team sedan hösten 2017. Alfa Romeo har kommit in som titelsponsor, Charles Leclerc är ny förare och teamet har bytt färger. Från gult och blått till rött och vitt.

– Jag ser verkligen fram emot säsongen 2018 och se Marcus och Charles på banan, säger stallchef Frédéric Vasseur.

– Vi har lagt ned mycket tid och jobb på vår C37 under de senaste månaderna och det är fantastiskt att få presentera den. Jag är övertygad om att Marcus och Charles är en perfekt förarduo för oss, en erfaren förare och en nykomling.

Alfa Romeo gör comeback i F1

Ericsson gör sin femte säsong i F1. Han inledde F1-karriären med en säsong hos Caterham innan han bytte till Sauber. Där tog han nio VM-poäng under sin första säsong, men har nu kört två år utan att samla några placeringar bland de tio främsta.

– Marcus inleder nu sin fjärde säsong hos oss, han betyder mycket för teamet och vi drar nytta av hans kunskaper och hans mycket noggranna tekniska feedback, när det gäller Charles så har han visat vilken talang han har i flera olika klasser och han förtjänar en plats i F1, säger fransmannen.

– Vi ska komma i kapp mittfältet och fortsätta att förbättra oss under säsongen.

Ericsson hoppfull

Sauber som var sist i VM 2017 med sina fem poäng har en mycket tydlig målsättning inför F1-säsongen 2018. Man ska vara med och slåss om poäng i betydligt fler lopp än vad teamet har varit de två senaste åren.

– Vi har blivit mycket starkare som team de senaste åren och vi har väntat på en sådan möjlighet som vi har fått i år. Vi är verkligen laddade, säger Marcus Ericsson.

– Att få vara med när Alfa Romeo kommer tillbaka till F1 ger oss extra motivation. Jag tycker också att den röda färgen, tillsammans med Alfa Romeos vita färg vilket ger en snygg kontrast. Jag tror att bilen kommer att se häftig ut på banan. Det är ett legendariskt märke och jag ser fram emot att representera Alfa Romeo i F1.

De första testerna inleds i Barcelona den 26 februari, då får F1-teamen fyra dagar på sig att förbereda sina bilar för årets säsong. Därefter följer ytterligare ett test över fyra dagar innan säsongen startar i Australien i slutet av mars.

VM i Formel 2018 - här hittar du alla lopp, datum och tider.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och loppen live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se