Tiger Woods vaken efter operationen: ”Talbar”

Uppdaterad 2021-02-24 | Publicerad 2021-02-23

Tiger Woods kraschade i går våldsamt med sin bil.

I ett uttalande på Twitter bekräftar hans medicinska talesperson att golfstjärnan opererats för ”allvarliga ortopediska skador”.

”Han är just nu vaken och kontaktbar och återhämtar sig i sitt sjukhusrum”, skriver han.

Följ ämnen
Golf
Sista chansen: Var med och tävla i Skid Manager- välj vinnarna i
VM!

Superstjärnan Tiger Woods, 45, skadades på tisdagen i en våldsam singelolycka i närheten av Los Angeles i Kalifornien. Olyckan inträffade klockan 07.12 lokal tid.

Bilen voltade och blev rejält kvaddad i fronten. Från början fanns uppgifter från polisen om att räddningstjänsten tvingats klippa upp bilen för att rädda Tiger Woods, men de uppgifterna tillbakavisades i natt, svensk tid, på en presskonferens där polis och räddningstjänst närvarade.

Woods ska i stället ha plockats ut genom framrutan med hjälp av ett brytjärn och en yxa.

Han var vid medvetande och uppges ha varit lugn när räddningspersonalen anlände. De bedömde inte heller Tiger Woods skador som livshotande.

Det finns inga misstankar om att han ska ha varit påverkad vid tillfället.

”Två benfrakturer”

Woods har varit i området i två dagar då han varit värd för Genesis Invitational, som är en del av PGA-touren.

Bilen som Woods kraschade var av just lyxmärket Genesis GV80, som också sponsrade tävlingen.

Under natten mot onsdagen, svensk tid, rapporterade LA Times att Tiger Woods har krossat en fotled och drabbats av två benfrakturer.

Tidigt på onsdagsmorgonen gjorde Tiger Woods medicinska talesperson, Anish Mahajan, medicinsk chef vid Harbor-UCLA sjukvårdscenter, ett uttalande via golfstjärnans Twitter.

”Mr. Woods drabbades av allvarliga ortopediska skador i sin nedre extremitet, skador som behandlades med akut kirurgi”, skriver han och förklarar att man opererat Woods för benbrott i två av vadbenen och dessutom stärkt upp benfragmenten i den krossade foten med plattor och skruvar av metall.

I resten av uttalandet tackar stjärnans talesperson de myndigheter som varit inblandade i att hjälpa Woods efter olyckan. Det meddelas även att han är ”vaken, talbar och just nu återhämtar sig i sitt sjukhusrum”.

https://t.co/vZitnFV0YA

”Lämnade hotell i hög hastighet”

Enligt Alex Villanueva, polis i LA County, ska Woods inte ha visat tecken på att ha varit påverkad av alkohol eller andra substanser. Omständigheterna kring olyckan indikerar dock att hastigheten ska ha varit ”högre än normalt”, enligt Villanueva.

TMZ uppger att Tiger Woods bara minuter före olyckan ska ha lämnat ett hotell i närheten i hög hastighet. En större tv-produktion ska ha spelats in på hotellet och källor till TMZ säger att Woods höll på att krocka med regissören för produktionen när han lämnade hotellet strax före 07.00. Något regissören ska ha berättat om för flera i produktionen när han parkerat. Woods ska senare ha lämnat platsen i hög hastighet, ”synbart upprörd”, skriver sajten.

Polisen bekräftar att sträckan där olyckan har skett är känd som ett olycksdrabbat vägavsnitt. Det går brant utför och större fordon varnas för att köra på för hög växel och det finns till och med en avkörningsramp för större fordon som tappar kontrollen. Enligt boenden vid olycksplatsen är det mer regel än undantag att bilar kör snabbare än hastighetsbegränsningen på dryga 70 kilometer i timmen.

Precis genomfört operation

Det är inte första gången Tiger Woods är inblandad i en trafikolycka. 2009 körde han in i en vattenpost och vidare in i ett träd. Olyckan inträffade samtidigt som hans utomäktenskapliga affärer avslöjades. Woods var då gift med svenska Elin Nordegren som han har två barn tillsammans med.

2017 stoppade polisen honom när han somnat bakom ratten i sin stillastående bil efter att han tagit för mycket smärtstillande.

För drygt en månad sedan meddelade golfstjärnan att han genomgått en lyckad operation, den femte, för sina ryggproblem. Operationen gjorde att han missade de två PGA-tävlingarna Farmers Insurance Open och The Genesis International.

– Jag ser fram emot att börja träna igen och jag är fokuserad på att återvända till touren, sa Woods då.