Wennerholm: Han satte en snygg straff. So what?

Peter Forsbergs straff var idrotts­historia.

Den avgjorde en OS-final och gav Tre ­Kronor första OS-guldet någonsin.

Linus Klasens straff betydde ingenting.

Mer än att det var en ny YouTube-­klassiker.

Av den anledningen var jag mest glad över Linus egen reaktion efteråt.

Han var inte det minsta glad.

Han hade ju förlorat matchen.

Det här är en helt annan Linus än den som jag började följa redan som 12-13-åring i stockholmshockeyn. En extrem hockeytalang, men också upptagen av sin egen storhet. Jaget gick nästan alltid före laget. Reaktionen i går var det största beviset på hur han växt både som spelare och människa. Han var den som var minst glad, minst imponerad.

Han hade satt en snygg straff, men laget ­hade förlorat matchen.

So what? Då kan man aldrig vara nöjd.

Straffen ger honom bara en tvåa

Det är helt rätt inställning om Linus ska fortsätta växa som hockeyspelare och ytterligare ett bevis på det var att vi fick tvinga honom av motionscykeln efteråt för att ens få honom att komma in i mixade zonen och kommentera sin straff. För det krävs mer än snygga straffar för att bli etablerad som en stjärna och stor hockeyspelare. Fråga bara Linus Omark.

Men både Linus O och Linus K verkar ha lärt den läxan nu och det är väl vi som står vid sidan om som är deras största fiender, när vi hyllar ögonblicken i stället för helheten.

Jag hade tänkt underkänna Linus Klasen ­efter 65 spelade minuter mot Tjeckien i går.

Ett enda plus.

Och den fantastiska straffen höjer bara det betyget till en svag tvåa.

Linus Omark är en annan lirare som gjort sig känd för de där enstaka, magiska ögonblicken, men som jag beundrar oerhört för hans envisa dröm att etablera sig i NHL.

Vem har kämpat mer för den drömmen än Omark, nu när han just blivit tradad till en ny chans i Buffalo? Nä, det är oerhört starkt att fortsätta kämpa trots att hockeylivet och hyllningarna varit så lätta att söka någon annanstans.

Följ ämnen i artikeln