Nytt EM-guld: ”Det blir ju speciellt”

Publicerad 2018-02-04

Tove Alexandersson, i par med Erik Rost, vann mixedstafetten i sprint vid skidorienterings-EM i Bulgarien. Arkivbild.

Orienteringsstjärnan Tove Alexandersson, 25, fortsätter att dominera.

I helgen tog hon två nya EM-guld.

– Känns såklart jättebra, säger Alexandersson.

Det går knappast att göra ett bättre orienterings-år än det Tove Alexandersson gjorde ifjol. Tre VM-guld och i skidorientering följdes upp av tre guldmedaljer i orienterings-VM innan hon dessutom vann den totala världscupen.

En prestation som gjorde att 25-åringen var en het kandidat till att vinna både bragdguldet och Jerringpriset – men nekades till båda.

”Jag vet att jag är i bra form”

Och när det var dags för skidorienterings-EM i Velingrad, Bulgarien, i helgen fortsatte hon att visa upp sin överlägsenhet.

Under lördagen tog Alexandersson guld i sprint och under söndagen tog hon, tillsammans med klubbkamraten Erik Rost, guld i mixedstafetten i sprint – före Finland och Ryssland som slutade tvåa respektive trea.

– Känns såklart jättebra. Jag är nöjd över att jag har kunnat prestera så bra, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Både jag och Erik kämpade hela vägen och försökte göra så bra som möjligt. Men det blir ju speciellt. Inte alltid den typ av skidåkning man är van vid.

Men vinsten i mixedstafetten var allt annat än given.

Guldduon låg långt efter till en början – men lyckades till slut ta sig förbi konkurrenterna.

– Det är lätt att tro att man är för långt bak. Men jag vet att jag är i bra form, så det var bara att jobba på, säger Rost.

Fotnot: Under måndagen fortsätter EM i Bulgarien med medeldistans.

Följ ämnen i artikeln