Wislander återställd efter stroken – har gjort sin sista kontroll

Åkte Vasaloppet fyra månader efter mardrömmen

Publicerad 2020-12-22

Magnus Wislander.

Magnus Wislander föll ihop på jobbet – stroken var ett faktum.

Nu, ett drygt år senare, har han gjort sin sista kontroll.

Magnus Wislander, 56, har gjort sin sista kontroll på Sahlgrenska i Göteborg och är nu helt återställd från stroken han drabbades av i oktober förra året, skriver Göteborgs-Posten.

Det var en helt vanlig dag på jobbet då han plötsligt föll ihop och började sluddra. Kollegorna agerade blixtsnabbt och på 40 minuter var han inne på sjukhuset.

– Jag var rädd för att bli det beryktade vårdkollit, sa han till Sportbladet då.

Vasaloppet fyra månader senare

Men något vårdkolli blev han tack lov inte.

Redan fyra dagar senare skrevs Wislander ut från sjukhuset. Stroken gav honom perspektiv och snabbt började han fundera på mål för resten av livet. Han ville spela golf, fotboll, köra folkrace – och framför allt åka Vasaloppet.

Det gjorde han också. Bara fyra månader efter mardrömmen på kontoret.

– Det var väl många som tyckte det var idioti och lite dumdristigt – det kanske jag tyckte också, säger Wislander till GP.

Foppa gav tändvätska

Att pussla in ett Vasalopp i en stroke-rehabilitering är troligtvis inget för gemen man. Men för Magnus Wislander, vars stroke till 95 procents säkerhet orsakades av ett hål i hjärtat som täpptes till under hösten, var det en självklarhet.

Efter drygt elva timmar skidade Wislander i mål i Mora – totalt slutkörd. För GP berättar han att det var Peter Forsberg som gav honom tändvätska.

– Det var bland det jobbigaste jag har gjort. När jag kom halvvägs tänkte jag att jag inte skulle åka en meter till. Men då var det någon som sa att det var här Foppa klev av. Det var bara att tugga sig igenom.

Utesluter inte comeback

I dag står Magnus Wislander helt utanför handbollen efter att han i slutet av maj avslutade sitt uppdrag som assisterande tränare till Jasmin Zuta i Redbergslid.

Nu har Magnus ”Bagarn” Johansson tagit över som tränare för RIK och Wislander utesluter inte en comeback om han skulle få frågan.

– Jag har jobbat med ”Bagarn” förut och tycker han är en duktig tränare. Så det är inget jag skulle motsätta mig.

Magnus Wislander utesluter inte en comeback i Redbergslid.