Aleksej Sjved misshandlad

Publicerad 2023-05-02

Ryske basketstjärnan Aleksej Sjved, 34, har blivit misshandlad av huliganer.

Han attackerades utanför en restaurang och fick skallen spräckt.

”Det är ett mirakel att han överlevde”, skriver Sjveds agent på Instagram.

Attacken mot CSKA Moskva-stjärnan Aleksej Sjved skedde under måndagskvällen, några timmar efter lagets semifinalförlust mot Lokomotiv Kuban.

Enligt spelarens agent, Obrad Fimic, hade Sjved och hans fru varit och ätit på en restaurang i centrala Moskva – och när de kom ut från lokalen stod en grupp unga män och ”väntade”.

”Min klient ville bli lämnad ifred, men de här unga männen var fast beslutna om att helt oprovocerat starta ett slagsmål. Det var fem mot en och Aleksej var chanslös”, skriver agenten.

Svåra skallskador

Han berättar att Sjved slog huvudet i trottoaren och fick skallen spräckt, och att det på sjukhuset konstaterades att han drabbats av svåra skallskador, hjärnskakning och minnesförlust.

Polisen är inkopplad och utreder händelsen.

Attacken fångades på övervakningskameror, men bildkvalitén är svag.

”Det är ett mirakel att Aleksej överlevde en sådan här tragedi. Kanske hjälpte det att han är en vältränad elitidrottare. Men oavsett så är det här ett fullständigt oacceptabelt beteende”, skriver agenten.

Motivet till attacken är i nuläget inte känt.

Jerebkos vän

Aleksej Sjved spelade i NBA mellan 2012 och 2015.

Det var han som lockade svenske Jonas Jerebko till CSKA Moskva förra sommaren – en flytt som väckte enorma reaktioner i Sverige.

– ”Alex” ville att jag skulle komma och jag ville komma. Allt funkade perfekt. Han är en av de bästa ryska spelarna någonsin och jag är glad över att få spela med honom, sa Jerebko.

Aleksej Sjved, 34.

Följ ämnen i artikeln