”Hoppas kunna ha in några spelare i närtid”

Publicerad 2023-07-03

Max Watson och den marockanske ytterbacken Zakaria Labib har kopplats ihop med Hammarby. 

Nu bekräftar sportchef Mikael Hjelmberg att nyförvärv inte är alltför långt borta.

– Vi hoppas kunna ha in nån eller några spelare i närtid, säger han.

Följ ämnen

Hammarby åkte på en ny bortaförlust efter 2–0 mot Elfsborg. Laget, som redan saknade flera spelare åkte dessutom på en ny skada på Edvin Kurtulus och en avstängning på Simon Strand i näst match mot Sirius. 

– Det hjälper inte att vi har 7–8 spelare borta redan, säger Marti Cifuentes som var hyfsat nöjd med insatsen men inte resultatet. 

– Det är en match som avgjordes av de två misstagen vi gjorde. Vi borde göra mer av många situationer. Tyvärr släppte vi in andra målet när vi gick för kvitteringen. 

Har förväntningarna varit för höga på Hammarby här säsongen? 

– Vi har redan pratat mycket om förra säsongen. Alla vet att jag kom till Hammarby för att tävla om Europa varje säsongen. Klubben visste mina tankar. Men visionen är den rätta, att ha en yngre trupp. Men vi behöver analyserna vad vi inte gjort tillräckligt bra.

”Tittar på att stärka upp”

Cifuentes är öppen med att han vill se nyförvärv under sommarfönstret och sportchefen Mikael Hjelmberg bekräftar att det är på gång. 

– Det är klart att vi har tittat på att stärka upp truppen på lite olika positioner, säger han. 

Den tidigare Mjällbyspelaren Max Watson och den marockanske ytterbacken Zakaria Labib från Raja Casablanca är två namn som kopplats ihop med klubben.

Har varit i Marocko

Enligt slovensk media är Watson på väg att lämna Maribor i sommar och Fotbolldirekt har skrivit att Labib har scoutats av Bajen. 

– Det cirkulerar jättemycket namn. Man känner knappt till hälften själv, så det är lite spännande. Men vi vet vad vi söker, säger Mikael Hjelmberg.

Hur många spelare handlar det om? 

– Det handlar väl om 2–3 stycken kanske. 

Hur nära är det att något blir klart? 

– Fönstret öppnar den sjunde så vi hoppas kunna ha in nån eller några spelare i närtid. 

Om Watson och Labib säger Hjelmberg: 

– Det är två namn jag känner till. Max Watson har varit i allsvenskan i många år och Zakaria är en marockansk ytterback. Jag kom precis hem därifrån så jag antar att det är därför de ryktena uppstått. 

Du träffade inte honom då? 

– Nej, det gjorde jag inte.