”Vann nästan mot pokerns Gudfader”

Publicerad 2012-03-13

Svenske amatören berättar om den dramatiska handen

Emanuel mötte Doyle Brunson i en dramatisk pott.

Emanuel, 27, hade nött ner legendaren Doyle Brunson under mer än en timme. Till slut var det ett enda kort som avgjorde allt – till Brunsons fördel.

– Den handen var dramatisk, minns han.

Emanuel har spelat livepoker sedan slutet av 1990-talet, och nätpoker mer seriöst och med vinstsyfte sedan 2005.

Han har därmed hunnit spela många händer genom åren. Men det är framför allt en som han minns mer än de andra.

Hade kung-dam

Det var när han mötte Doyle Brunson, en tiofaldig World Series of Poker-vinnare, i en heads up online om 25 000 dollar.

– Jag hade grindat ner honom i många små potter under mer än en timme, från 5 000 till 2 000 då detta hände: Blindsnivån var på 50/100 och jag fick kung-dam och höjer varpå Doyle går all-in. Eftersom han spelat löst och dessutom nu kändes uppgiven var hans range ganska bred. Jag tänker att jag i värsta fall har mer än 40 procent men lika gärna kan dominera honom om han har kung eller dam hög, varför jag synar. Vinner jag handen är även en intensiv och pressad headsup över, berättar Emanuel.

Missbedömde Doyle

Tyvärr hade han inte bedömt superstjärnan helt rätt:

– Doyle visar ess-tre. Den handen minns jag var dramatisk eftersom en enda träff kunde gett mig nästan lika mycket pengar som jag vunnit under tre års spelande och en vinst över pokerns Gudfader. Doyles hand står dessvärre och han dubblar upp och fortsätter resten av matchen att höja 10-15 big blinds preflop varje hand för att inte bli nergrindad igen.

Emanuel har fortsatt att spela efter den handen, och nyligen vann han en turnering för Aftonbladets läsare på PokerStars, vilket han är mycket nöjd över.

– Alltid kul att möta andra svenskar speciellt när det finns ett generöst värde i potten. Extra skönt att ta hem en seger nu som ett startskott för vårens poker som jag ser optimistiskt på efter en kall vinter, säger han.

PokerStars

Följ ämnen i artikeln