”Han skulle skära öronen av honom”

Publicerad 2013-11-27

Polisanmäld för dödshot: ”Jag har inte hotat någon”

Jeremy Ali Lou (mitten) på en träningsbild från 2010.

Baskettränaren Ali Lou har polisanmälts för att ha dödshotat en motståndarspelare.

– Jag blir lite chockad. Jag blev förbannad, men allt gick fredligt till efteråt. Jag har inte hotat någon, varför skulle jag göra det? säger han till Trelleborgs Allehanda.

Basketmötet i division 1 södra mellan Trelleborg Pirates och Haga Haninge i lördags slutade i tumult. Med fyra sekunder kvar svallade känslorna när en spelare i Haninge tacklade omkull Piratesspelaren Jordan Lou, tränaren Alis son.

Det hela slutade med att Haga Haninge polisanmälde Ali Lou. Enligt polisanmälan ska Lou ha skrikit dödshot till en spelare i Haninge och bett honom hälsa till en annan att han känner folk i Stockholm och att han ska skära öronen av honom, uppger Trelleborgs Allehanda.

– I stridens hetta kan man skrika vad som helst, men håller man på fem, tio minuter efteråt och hotar med diverse ord så är det helt ofattbart, då har det gått för långt. Att polisanmäla är en allvarlig åtgärd, men vad ska vi göra, blunda eller vad? säger Thomas Valtonen, coach i Haninge, till TA.

”Jag gör inget”

Förutom polisanmälan har Ali Lou anmälts till svenska basketbollförbundets disciplinnämnd. Själv tycker han att anmälningarna är löjliga.

– Jag tar ett kliv in i banan och säger "fuck". Han tacklade ner honom och det är klart att jag reagerar, vi skrek på varandra, men sedan är det han som går emot mig, det är bara och titta på filmen vad som händer. Jag gör inget mot honom, säger Ali Lou.

Följ ämnen i artikeln