Perseus Karlström besked efter fotskadan

Publicerad 2022-07-21

EUGENE. Perseus Karlström gick hem Sveriges hittills enda VM-medalj – men skadade foten längs vägen.

Men inför 35-kilometersloppet ger han nu lugnande besked.

– Foten som jag vrickade är bra men skoskavet har inte läkt helt ännu, säger han.

Det var efter prisutdelningen på 20 kilometer som Perseus Karlström haltade fram till Sportbladets mikrofon och berättade att 20-kilometersmedaljen hade tagits med en stukad fot.

– Det höll i sig i två, tre kilometer men sen var det som tur var borta. Men efter målgång gjorde det ganska ont, sa han då.

Sedan dess har det varit behandling och hård tejpning. Men under onsdagen lade Karlström ut en bild på sociala medier som indikerade att det fortfarande är långt i från bra.

Så hur ligger det till?

– Jag mår rätt bra. Så klart är man trött efter en tuff prestation men jag tycker ändå jag har återhämtat mig rätt bra. Foten som jag vrickade är bra men skavet har inte läkt helt ännu men det ska nog vara färdigt till söndag.

Inte överens med läkarteamet

Skoskav är inte första gången du hanterar, gissar jag?

– Nej. Jag var kanske inte helt överens med läkarteamet om hur vi skulle göra. De tyckte jag skulle tejpa lite annorlunda medan jag hade lite egna speciallösningar för att snabba på processen. Men det ska oavsett vara bra på söndag.

Ett lopp som Perseus Karlström faktiskt har högre förväntningar på än 20 kilometer.

– Det är den här distansen jag framför allt satsat på så det kan förhoppningsvis bli ännu bättre. Jag ser mig som favorit, säger han.

Herrarnas 35 kilometer avgörs på söndag med start 15.15 svensk tid.

Perseus Karlström har tagit Sveriges enda medalj hittills.

Följ ämnen i artikeln