Mamman: Vi mår jätte­dåligt, jag och min son

Stefan Holm misstänkt för misshandel – elevens mamma berättar

Publicerad 2024-05-14

Stefan Holm är polisanmäld för misshandel av en elev.

Nu uttalar sig barnets mamma om det som hänt.

– Han blev jätteledsen och jätterädd, säger hon till NWT.

”Då rinner det över för mig och jag tar tag i överarmarna på honom och mer eller mindre bär honom tvärs över klassrummet och sätter honom ensam längst fram vid en bänk”.

Så sa den tidigare höjdhopparen Stefan Holm efter att hans första dag som vikarie på Engelska skolan slutat med polisanmälan. Det skedde förra tisdagen och blev allmänt känt tre dagar senare, när Nya Wermlands-Tidningen var först att rapportera om saken.

Stefan Holm hyllades i sociala medier

Sedan följde rena flodvågen av hyllningar och uppmuntrande tillrop till Holm. I kommentarsfält och på sociala medier bedömdes OS-guldmedaljören ha ingripit rättrådigt och resolut.

En som läste var pojkens mamma.

– Jag ville verkligen skriva men kunde ju inte. Vi har blivit jättedrabbade av detta. Vi har inte gjort något. Vi är offer i det här, säger hon till NWT och lägger till:

– Att alla håller med honom. Han har ju erkänt själv vad han gjorde. Hade en vuxen gjort så mot sina egna barn hade väl socialen tagit dem!

Stefan Holm

Holm har Slutat som lärare

Mamman tycker att Holm borde ha hämtat en annan lärare eller en rastvakt om situationen i klassrummet var för stökig. Och enligt henne har sonen aldrig förut bråkat med en lärare.

– Nej det är första gången. Jag önskar verkligen att folk kunde sätta sig in i vår situation. Hur skulle de själva gjort om det var deras barn eller barnbarn. Vi pratar om ett barn, inte en vuxen, han är en jätteliten pojke!

Till NWT hälsar Holm att han inte orkar prata mer om det som inträffat. Han har tidigare meddelat att hans första dag som lärarvikarie också var hans sista.

Följ ämnen i artikeln