Bråk i ”Slaget om 08-land”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-27

Södertälje vann första kvartsfinalen

Det bjöds på tufft basketspel när Södertälje slog 08 Stockholm med 94–88 (54–45) i första kvartsfinalen.

– Typisk slutspelsmatch. Inget särskilt vackert spel från något håll, sade Södertäljes tränare Torbjörn Gehrke.

Delvis bjöd matchen på hårt spel och domarna tvingades dela ut flera avsiktliga foul för osportslig spel. Bland annat åkte Thomas Massamba i Södertälje ut efter en brottningsmatch med Joakim Blom.

– Det ger tyvärr segern en fadd eftersmak. Sverige och ett land till är de enda länderna där det här ger en match avstängning, sade Gehrke besviket.

Förutom Blom fick även Nashid Beard och Johan Westerlund foul för osportsligt uppträdande.

Södertälje tog kommandot direkt och gästerna var aldrig i ledningen i matchen. Som närmast hade man 24–26 i början av andra perioden och 66–70 i inledningen av fjärde. I övrig pendlade Södertäljes ledning runt sex–tio poäng.

– När vi fick 66–70 såg de lite skakiga ut och då trodde jag att vi skulle kunna vinna matchen, tyckte 08 Stockholms assisterande tränare Lasse Johansson.

I stället satte Jonathan Skjöldebrand fem raka poäng och Södertälje kunde hålla undan.

– Vi gjorde en bra match som lag men blev lite stillastående på slutet, sade Gehrke.

Innan matchen talade 08 Stockholm om att man behövde vinna kampen om returerna och de gjorde man också med 33–30. Dessutom sköt man bättre än hemmalaget. På minussidan fanns färre steals och 17 bortkastade bollar, framför allt flera på slutet när man jagade kontakt.

Poängbäst i Södertälje var Jonathan Skjöldebrand och Rickard Eriksson med 19 medan Beard lade i 19 och Westerlund prickade i 18 för gästerna.

– Jag tycker att Richard Erikssons penetreringar där han gick på korgen var en avgörande faktor, sade Johansson.

I 08 Stockholm saknades handskadade Jim Nyström som förhoppnings är tillbaka på lördag då nästa kvartsfinal spelas i Fryshuset.

– Lyckas de inte vinna där så har de inget i semifinalen att göra, sade Gehrke.

Följ ämnen i artikeln