Kalla: ”Jag blir så himla nervös”

Publicerad 2017-02-23

LAHTIS. Nästan allt fokus har legat på Stina Nilsson inför VM.

Men Charlotte Kalla trivs i skuggan av sin lagkamrat.

– Det ger definitivt arbetsro, säger hon.

VM i Lahtis inleds i dag med sprint. Sverige har sin kanske största guldchans när Stina Nilsson går in i mästerskapet och det mesta fokuset har så här långt legat på 23-åringen. 

Charlotte Kalla, som går in i VM på lördagens skiathlon, trivs med att ha hamnat lite i bakgrunden.

– Det ger arbetsro definitivt. Vi är många som delar på intresset och det gynnar alla. Sen tillför Stinas framgångar glädje till hela gruppen, säger hon.

”Blir så himla nervös”

Kalla var tvåa på 10 kilometer klassikt i helgens VM-genrep i Otepää. Nu vill hon bara att mästerskapet ska börja även för egen del. 

– Jag tycker att det ska bli jättekul att dra igång VM på lördag. Det är en längtan och man börjar bli lite otålig att få göra första starten på VM. Sen tror jag att det kommer att bli ganska mycket nervositet även fast jag inte ska tävla i dag när de andra ger sig ut i VM-spåren.

Kalla kommer att följa dagens sprint från samlingsrummet på landslagets hotell. 

– Jag blir så himla nervös om jag ska sitta själv. Jag började bli lite pirrig för sprinten i går kväll. Man kommer att få svar på hur mycket publik det kommer att vara, hur inramningen kommer att vara. Det kanske är bra att man får gå igenom den här första nervositeten som åskådare.