Omark slår tillbaka mot kritiken

Publicerad 2022-01-19

Linus Omark värdesätter hårt jobb framför något annat.

Men alla håller inte med. Hockeyprofilen, Leif Boork tog till Twitter för att vädra sin åsikt om att Luleås hemvändare inte har den ”inre passionen”.

– Jag är jäkligt trött på den kritiken, säger Linus Omark.

Linus Omark var inblandad i allt i vinstmatchen mot Växjö under tisdagen. Två passningspoäng och två mål stod hemvändaren för. Men personliga poäng är en bonus.

– Poäng i all ära, men jag värdesätter hårt jobb framför allt. Sedan är jag en spelare som ska göra poäng så det är så klart kul att göra dem, säger Linus Omark.

Men trots poängsuccén så får Omark med jämna mellanrum kritik för sin inställning. Senast i ledet var det hockeyprofilen, Leif Boork som kritiserade stjärnan för att sakna den ”inre passionen”.

– Jag orkar inte med gubben. Jag har återvänt till Luleå för att jag tror att klubben kan vinna och jag spelar med en otrolig passion. Jag ger allt i varje byte. Men Boork gillar inte mig för att jag sticker ut. Han gillar inte spelare som gör det.

Det känns som en ganska vanlig kritik mot spelare som har egenskaperna som du besitter?

– Det är inte första gången som jag hör det. Jag börjar bli väldigt trött på det, men jag bryr mig inte särskilt mycket om det.

Nobbade OS

34-åringens framfart fångade intresse från Tre Kronors förbundskaptenen, Johan Garpenlöv. Men Omark tackade nej till OS.

– Jag har tackat nej till landslaget sedan 2018. Jag och ”Garpen” pratade om det men med tanke på osäkerheten i världen och mitt fokus på Luleå så jag ville jag inte, helt enkelt.

Var det ett enkelt beslut att tacka nej?

– Jag är i en ålder där jag vet vad jag brinner för. Visst är OS otroligt häftigt, men jag var med förra gången. Jag vill inte sitta instängd på ett rum i Kina heller. Så, det var ett enkelt beslut i slutändan. Alla gör som de vill

Förstår du de som åker till OS?

– Alla gör som de vill. Jag förstår absolut att man vill vara med, så jag har ingen åsikt om det.