Fahlgren flyttar hem – men inte till Sävehof

Publicerad 2017-01-26

Patrik Fahlgren

Patrik Fahlgren återvänder hem till svensk handboll.

Men det blir ingen återförening med Jonas Larholm och Johan Jakobsson i Sävehof.

– Vi kommer att bo i Stockholm, säger Fahlgren, som ska ha barn i sommar med tv-profilen Jessica Almenäs.

Följ ämnen
Handboll

Jonas Larholm kom hem till Sävehof i somras och Johan Jakobsson flyttar hem till sommaren.

Sävehofs dröm var att även få hem Patrik Fahlgren från Bundesliga och därmed samla tre av sina främsta spelare under 2000-talet i en drömuppställning på niometer innan de avslutar sina karriärer.

I går kunde tyska Handball-world.com berätta att Fahlgren bestämt sig för att lämna Bundesliga till sommaren efter åtta år i Bundesliga, varav de sex senaste i Melsungen.

Fahlgren och hans flickvän, tv-profilen Jessica Almenäs, väntar nämligen barn i sommar.

Men Sportbladet kan nu avslöja att det inte blir någon återförening med de gamla polarna i Sävehof för spelmotorn.

– Det hade varit superroligt men vi kommer att bosätta oss i Stockholm, säger Fahlgren till Sportbladet.

Guif är intressant

I stället letar 31-årige Fahlgren klubb i Stockholmstrakten.

Från Stockholm finns i dag Ricoh och Hammarby i handbollsligan. Bajen är på dekis men Ricoh har de senaste åren lyckats locka flera före detta landslagsspelare till klubben då man också kunnat erbjuda utbildning och jobb inom sitt företag.

Blir det Ricoh?

– Det är ett så pass tråkigt svar att ingenting är klart. Jag hör mig för helt enkelt vad som finns och vad som skulle kunna tänkas vara intressant.

En timme eller så från Stockholm har du Guif i Eskilstuna?

– Ja, det är såklart också intressant. Jag överväger alla alternativ som jag har. Jag är i kontakt med så många klubbar som jag kan.

Men den kommande klubbens läge i tabellen är inte det viktigaste för Fahlgren.

Vill bli tränare

– Den sportsliga nivån i dag är inte avgörande för mitt beslut utan det är mer vad man har för ambitioner. Jag har varit i Melsungen i sex år. När jag kom låg vi mer eller mindre sist. De senaste tre åren har vi slutat sexa-sexa-fyra. Den resan går att göra. När jag kom upp i Sävehofs a-lag hade man precis spelat allsvenskan. Det går att göra en resa mot toppen och det är mer intressant för mig att vara med om en sådan.

Fahlgren spelade VM så sent som 2015. Kort därefter slet han sönder det mesta i ena knäet och var borta i nästan ett år. Då fungerade han som något av en assisterande tränare i Melsungen.

Den klubb som kan erbjuda Fahlgren en tränarroll i framtiden ligger bra till.

– Jag är intresserad av att bli tränare. Vi får se vad som erbjuds där. Jag hade ett erbjudande här i Melsungen om att först vara spelande assisterande tränare sedan assisterande och så småningom tränare. Det tackade jag nu nej till, säger Fahlgren.