Curry vann trepoängstävlingen mot Ionescu

Publicerad 2024-02-18

NBA mot WNBA för första gången.

I natt ställdes Stephen Curry och Sabrina Ionescu mot varandra i en trepoängstävling under NBA:s all star-helg.

Curry gick segrande – 29 poäng mot 26.

Den traditionella trepoängstävlingen är ofta all star-helgens stora höjdpunkt. I fjol (på WNBA:s all star) krossade Sabrina Ionescu poängrekordet med 37 poäng av 40 möjliga, efter att endast missat två skott.

I natt mötte hon Stephen Curry, som tidigare hade rekordet på 31 poäng, i en duell. Mötet mellan rekordhållerskan och tidernas bästa skytt i NBA var upphaussat och förväntningarna stora.

– Det är en välsignelse att ens vara i samma konversation som Steph (Curry) och att kunna se hur mycket han har respekterat mig som spelare... Han vill slå mig, sade Ionescu inför.

New York Libertys Ionescu var först ut och inledde starkt med sju raka satta skott. Till slut landade hon slutade på 26 poäng.

Stephen Curry vann mot Sabrina Ionescu i trepoängstävlingen under NBA:s all star-helgen.

”Något vi kommer minnas länge”

Curry hade själv en lite bekymmer från de centrala positionerna, men gick ifrån med de sista skotten från det högra hörnet av planen. Golden State Warriors-stjärnan slutade på 29 poäng.

– För oss att leverera en sådan show var det perfekt. Det här är något vi kommer att minnas länge, säger Curry.

Ionescu verkade inte allt för nere efter förlusten.

– En kväll som denna visar många unga tjejer och killar att om du kan skjuta, kan du skjuta. Det spelar ingen roll om du är tjej eller kille, jag tycker bara att det handlar om hjärtat du har, säger Ionescu.

De båda stjärnorna är två av sportens främsta skyttar. Under sina 15 år i NBA har Curry en trepoängsprocent på 42,7, medan Ionescu har skjutit 37,3 procent från trepoängslinjen under sina fyra år i karriären.

Följ ämnen i artikeln