Bolldrama efter Giannis Antetokounmpos uppvisning

Publicerad 2023-12-14

Giannis Antetokounmpo satte 64 poäng.

Men efterspelet efter Milwaukee Bucks seger mot Indiana Pacers handlar om något annat.

Matchbollen, bland annat.

Den grekiske superstjärnans poängskörd innebar nytt klubbrekord i Milwaukee Bucks 55 år långa historia.

Efter matchen ville Antetokounmpo få tag i matchbollen – men då hade Indiana Pacers spelare redan hunnit gå i väg med den.

29-åringen och tre av hans lagkamrater satte efter dem och tumult uppstod i spelargången när spelarna bråkade om bollen. Pacers general manager Chad Buchanan ska ha blivit armbågad i revbenet i bråket.

Missförstod varandra

Efteråt kom det fram uppgifter om att allt hade varit ett missförstånd. Pacers hade tagit med reservbollen eftersom deras power forward Oscar Tshiewbe hade gjort sina första poäng i NBA.

Och på bilderna från matchen såg det dessutom ut som att en Bucks-anställd tog hand om matchbollen direkt efter matchens slut.

Även om Giannis Antetokounmpo fortfarande tvivlar på att det rör sig om den riktiga matchbollen.

”Känns inte som den riktiga”

– Jag ska inte ljuga. Jag har ingen aning om det är matchbollen. Jag har en boll, men jag vet inte om det är den rätta. Det känns inte som det. Det känns som att det är en helt ny boll. Jag har spelat 35 minuter i kväll så det märker jag. Jag vet hur matchbollen kändes i händerna, säger han till den samlade mediekåren efter matchen.

Han säger att han hade planerat att ge bollen till sin lagkamrat Damian Lillard, som gick förbi Kyle Korver som den femte bästa trepoängsskytten i NBA:s historia.

– Jag förstår att man vill ha bollen när man gör sina första poäng men här pratar vi om en kille som passerar Kyle Korver. Och då tycker jag att man kan stanna upp ett tag och uppskatta den bedriften.

140–126-segern innebär att Milwaukee Bucks skuggar endast Boston Celtics i den östra konferensen.

Följ ämnen i artikeln