Tränaren lämnar - kris i Djurgården

Publicerad 2015-01-13

"Man har noll kronor på kontot"

Lars Jedheim.

Djurgårdens innebandyförening är i kaos. Damlagets huvudtränare Lars Jedheim har nu lämnat klubben i protest sett till hur klubben skötts ekonomiskt.

– Ekonomin är helt katastrofdålig i Djurgården. Styrelsen meddelade att man har noll kronor på kontot, säger han till Innebandymagazinet.se.

Regerande mästarna på damsidan i innebandy Djurgårdens IF är i ekonomiskt fritt fall. Nu är det klart att tränaren Lars Jedheim lämnar klubben som i protest till hur klubben har skötts.

– Ekonomin är helt katastrofdålig i Djurgården. Styrelsen meddelade att man har noll kronor på kontot, jag har inte fått min ersättning betald sedan i augusti och de har inte några pengar till att betala den. Då sa jag att jag lämnar och det blir nog fler spelare som gör det. Man har hamnat i en återvändsgränd med stora skulder och Kronofogden som knackar på dörren, det blir tyvärr en ohållbar situation. Det är jättetråkigt, vi har ett fantastiskt bra lag och kunde krigat om guldet även i år, säger Lars Jedheim till Innebandymagazinet.se.

Nyckelspelarna kan lämna

Klubben ligger femma i året serie efter 16 spelade omgångar. Men vad som händer med klubben nu är oklart och de tre nyckelspelarna Emelie Lindström, Sandra Mattsson och Ranja Varlis kommer med stor sannolikhet att lämna för nya klubbar.

– Eftersom de inte får ut sin ersättning blir de friställda att gå till andra lag utan övergångssumma. De kan byta gratis. Men de andra spelarna kan inte byta hur som helst utan sitter kvar på sina kontrakt. Det blir en märklig situation.

Följ ämnen i artikeln