Trots rattfyllan – Lindbäck VM-kvalar

Publicerad 2015-04-17

Får "en sista chans" av förbundet

Antonio Lindbäck står åtalad för rattfylla.

Trots det har Svemo valt att ge Lindbäck chansen, som en av sex svenskar, att försöka kvala in till nästa års GP-serie.

"Svemo och förbundskapten har gemensamt beslutat att ge Antonio en sista chans", skriver man i en motivering till uttagningen.

Det var i mitten av mars som Antonio Lindbäck åkte fast för rattfylla utanför sitt hem i Krylbo utanför Avesta.

För ett tag sedan berättade vi att åklagaren ville väcka åtal mot speedwaystjärnan men trots det är nu Lindbäck uttagen av Svemo (Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet) att försöka att kvala in till nästa års Grand Prix-serie som en av sex svenska förare.

Lindbäck kommer att köra i den tredje kvaltävlingen som avgörs i italienska Lonigo den 3 maj.

Lindbäck och hans team ska ha förklarat att man jobbar med professionell hjälp och kontinuerliga kontroller vilket ska ha gett utrymme för chansen som beskrivs som den sista av förbundet.

"Svemos trackracingsektion och förbundskapten har därför gemensamt beslutat att ge Antonio en sista chans att komma tillbaka och vara med och köra på VM-nivå och åter bli den fantastiska speedwayförare han är, när han är i balans", skriver Svemo i en särskild motivering till uttagningen.

Tackar på sin Facebook

30-årige Lindbäck är själv tacksam för chansen och har kommenterat uttagningen på sin egen Facebook-sida.

"Stort tack till Tony (Olsson, koordinator för trackracing på Svemo), Morgan (Andersson, förbundskapten) och de andra på Svemo som gett mig den här chansen", skriver Lindbäck på sin Facebook.

Lindbäck har åkt fast för rattfylla två gånger tidigare under karriären.