Telge och Udominate klara för semifinal i damernas basketslutspel

avStaffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Utan guarden Brianna Kiesel förlorade Udominate fyra av sju matcher.

När amerikanskan gjorde comeback efter sin axelskada låg hon tillsammans med Tiffany Brown bakom lagets avancemang till semifinal.

– När de båda tillsammans kan växeldra så får motståndare det tufft, säger coachen Jan Enjebo till VK efter 98–75 mot Norrköping.

Umeålaget Udominate är klart för semifinal efter att ha vunnit den andra kvartsfinalen mot Norrköping.

I slutet av den första perioden hoppade Brianna Kiesel in efter att ha missat sju matcher på grund av en axelskada. Amerikanskan noterades för 12 poäng och var tillsammans med Tiffany Brown (38 poäng) bäst i matchen.

– När de båda tillsammans kan växeldra så får motståndare det tufft. Tiffany hade plus 28 i plus/minus och ett effektivitetsmått på skyhöga 45. Jag är jäkligt nöjd, säger coach Jan Enjebo till Västerbottens-Kuriren.

I semifinal ställs Udominate mot Alvik eller Visby. Visby kvitterade matchserien till 1–1 efter att ha vunnit måndagens kvartsfinal med 77–52.

Publiken vaknade till liv

Även Telge är klart för semifinal.

Telge vann det första kvartsfinalmötet mot Eos i Södertälje med 82–61. I måndagskvällens retur inför 657 åskådare i Eoshallen i Lund var laget inte lika överlägset, men vann till slut med 93–81.

– Eos satte hög press, vi blev lite darriga och publiken vaknade till liv. Men då gjorde vi en del poäng framåt och det blev för tufft att ta i kapp den stora ledningen, säger Telges coach Victor Bengtsson till Länstidningen.

Gjorde 41 poäng

Tayler Mingo satte hela 41 poäng och fick skjuta 17 straffar.

– Hon spelade jättebra. De stannade ute på oss skyttar och det öppnade upp för hennes drives. Det var svårt för dem att stoppa henne då, säger Telges Tilde Ahlin till Länstidningen.

För Telge väntar Luleå eller Mark i semifinal på tisdag. Mark vann oväntat måndagskvällens möte med 85–80 och kvitterade därmed matchserien till 1–1.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM