Uppgifter: Svensk landslagsspelare skjuten

Uppdaterad 2022-04-12 | Publicerad 2022-04-11

En svensk landslagsspelare blev skjuten i Mellansverige i förra veckan, enligt uppgifter till Sportbladet.

Motivet är ännu okänt för polisen.

– Det är ett spaningsärende, säger polisens presstalesperson.

Skottlossningen bröt ut kvällstid i en kommun i mellersta Sverige.

Boende i området hade hört flera höga smällar och larmat 112.

När polisen anlände till platsen hittades en skjuten man utomhus.

Han fördes till sjukhus med ambulans, och enligt polisen ska skadorna inte ha varit livshotande.

Sportbladet kan nu berätta att den skottskadade mannen är en landslagsspelare. Han har internationella meriter och har också varit med i en stor tv-produktion.

Ska ha flytt i bil

Enligt uppgifter till Sportbladet blev landslagsspelaren skjuten i underkroppen.

Efter dådet sågs två unga män lämna platsen i en bil, enligt samma uppgifter. Timmar senare hittades det misstänkta flyktfordonet i lågor i en närliggande tätort.

Ingen är ännu gripen i utredningen, men ett 50-tal personer förhördes dagen efter händelsen. Polisen genomförde även en teknisk undersökning på både adressen där skjutningen ägde rum och på brandplatsen.

– Det är fortfarande ett spaningsärende. Vi har ingen misstänkt utan vi jobbar vidare med ärendet och de uppgifter vi har, och enstaka tips som kommit in. Men inget tips har lett till en gärningsman, säger polisens presstalesperson i den aktuella regionen.

Kartlägger idrottaren

Polisen har kunnat förhöra landslagsspelaren. Man vill inte gå in på vad offret berättat eller om man har något tänkbart motiv till skjutningen, som rubriceras som synnerligen grov misshandel och grovt vapenbrott.

– Man ska kartlägga den här personen väldigt noggrant. Vad den här personen har gjort den senaste tiden och åren. Sen får vi se hur långt vi kommer kring vad som kan vara orsaken till brottet.

Hösten 2020 rapporterade Sportbladet om att landslagsspelaren greps av insatsstyrkan misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Misstankarna har inte lett till åtal.

Följ ämnen i artikeln