Lundhs fullträff – med den skadade foten

Publicerad 2018-08-19

Emma Lundh var less på att bara rehabilitera högerfoten, så hon gjorde något roligare med den.

Hon dundrade in bollen via ribban när hennes Vittsjö slog serieledarna Piteå med 2–1.

– Den har precis blivit tillräckligt bra för att köra avslutsträning, säger 29-åringen.

I går vann Rosengård mot Kalmar med 10–0. Avståndet till serieledande Piteå krympte till en poäng, med en match mer spelad.

I dag hade Piteå återställa ordningen och rycka ifrån igen. Men på andra sidan planen stod mardrömsmotståndet Vittsjö.

Ledningsmålet via ribban

I juni var Piteå chanslöst på hemmaplan mot Vittsjö. Då skrevs siffrorna till 1–4. Den här gången gick det inte mycket lättare.

Emma Lundh startade på bänken men hoppade in redan i minut 12, då Emmi Alanen gjorde illa foten. 29-åriga Lundh hade själv återhämtat sig från en fotskada och var osäker på om kroppen skulle klara hela matchen.

Lika bra att testa, alltså.

I minut 30 fick hon bollen ett par meter utanför straffområdet och drog till med högern. Bollen gick via ribban ner i marken och upp i nättaket. En pangträff av en fot som inte borde kunna skjuta så skarpt redan nu.

De Jong hjälte på slutet

Tabellettan Piteå såg ändå ut att få med sig en poäng när Cecilia Edlund tryckte upp bollen i nättaket till 1–1 i minut 82, men det höll inte. På övertid bröt Michelle de Jong in från vänsterkanten och sköt via en back in 2–1, vilket blev slutresultatet.

– Fruktansvärt skönt. Jag tycker att det är välförtjänt. Vi borde ha avgjort matchen tidigare, säger Emma Lundh.

Hur illa har det varit med foten?

– Jag fick en ordentlig smäll rakt på smalbenet mot Hammarby (17 juni, förlust 0–1, reds anm). Foten gick framåt och smalbenet bakåt, så ligamenten i vristen skadades. Men den har stärkts mer och mer så jag har kunnat gå hundra sista veckorna. Vi har nött mycket avslut på slutet.

VIttsjö är obesegrat i sex raka matcher och är sexa i tabellen. Piteå leder fortfarande damallsvenskan med en poäng, men med betydligt sämre målskillnad än tvåan Rosengård. Lagen möts i näst sista omgången.