Koch fick sista ordet i brödrakampen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-12

Johan Koch.

IFK Vänersborgs Johan Koch fick sista ordet i brödrakampen.

Med bara sekunder kvar att spela slog han in målet som betydde 4-4 mot storebror Rickards Hammarby.

– Det får han bjuda på. Vi behöver poängen mer än dem, säger 26-åringen.

Topplagen i bandyns elitserie vill helst glömma onsdagens omgång. Sandviken åkte på en ordentlig smäll borta mot Bollnäs (3-10), Villa-Lidköping fick bara oavgjort i hemmamatchen mot Västerås (5-5) och på Zinkensdamm spelade Hammarby som allt annat än ett mästarlag.

”Det var jävligt gott”

Bajen – som föll mot IFK Kungälv i den senaste omgången – såg ändå ut att vinna matchen men strax före slutsignalen placerade Johan Koch bollen som betydde 4-4 bakom Hammarby-målvakten Patrik Hedberg.

– Efter ett lyft studsade bollen fram till mig. Jag drog till mot bortre – och den satt. Det var jävligt gott. Det är oerhört starkt att få med sig en poäng från Zinkensdamm, säger Johan Koch.

IFK Vänersborg ligger fortfarande näst sist i tabellen men efter segern mot Villa-Lidköping och poängen mot Hammarby finns Haparanda, Tillberga och Sirius inom fyra poängs avstånd.

Rickard med tom blick

Johan Koch kan bara hoppas att flytet håller i sig.

– Vi har tagit tre av fyra poäng i två matcher där ingen trodde att vi skulle ha någon chans. Det här får oss att växa, säger Johan, som strålade av lycka i omklädningsrummet.

Två dörrar bort, hos Hammarby, satt storebrorsan Rickard med tom blick.

– De ville lite mer än oss och var mer bestämda. Kvitteringen var rättvis. Vi borde ha avgjort tidigare, men spelade för svårt, säger Richard Koch.

Följ ämnen i artikeln