Stjärnan skadades – då föll Solna

Uppdaterad 2014-03-26 | Publicerad 2014-03-25

Stavros Toutziarakis tvingades utgå skadad.

Solnas stjärna Stavros Toutziarakis sänktes och bröt näsbenet. 

Sedan kunde Vikings inte hota Norrköping. 

– Jag tycker att det var offensiv foul på Stavros, säger Dolphins Jan Tomanec. 

Det svängde i den andra kvartsfinalen mellan Norrköping och Solna. Vikings, som förlorade den första mötet i måndags, var bra med tills stjärnan Stavros Toutziarakis skadade sig i den andra perioden. 

Greken föll ihop på planen efter att ha kolliderat med Norrköpings Jan Tomanec. 

– Det är en olycklig situation. Jag stannade för charge och han slog i min armbåge. Jag gjorde inget med mening. Det var en offensiv foul på honom, säger tjecken. 

Toutziarakis blev liggande på planen med blödande näsa och läkarna kunde konstatera att näsbenet var brutet. 

Efter att stjärnan tvingats lämna gjorde Dolphins 20-0 på Solna och gick ifrån till 44-24. Vikings hade inte gett upp och efter ett 19-0-run i tredje perioden var matchen jämn igen.

"Tunna utan Stavros"

Norrköping tog dock över igen och vann till slut med 75-64. 

– Vi blir väldigt tunna utan Stavros. Vi behöver honom. Vi var med rätt länge ändå men sedan föll vi på slutet. Vi är orutinerade och inte ihopspelta på samma sätt som de är, säger Jim Nyström. 

Norrköping leder nu kvartsfinalen med 2-0 i matcher men Vikings har inte gett upp. 

– Vi vet att det går att spela mot dem. Jag tycker inte att de är speciellt bra. När de spelar bra är de väldigt bra, men sen kan de spela väldigt dåligt också, säger Nyström.

"Upp till oss nu"

Erkan Inan: 

– Förlorar vi får vi inte göra det vi älskar på sju månader. Då är det bara att gå in på Fritidsresor och boka en biljett. Vi vill vinna det här så himla mycket och ska vända det här. 

Norrköping tänker dock avsluta kvartsfinalen hemma redan på lördag. 

– Det är upp till oss nu. Det är vår hemmaplan och vi har inte förlorat många matcher där, det borde lösa sig. Jag tycker att vi är ett bättre lag, säger Adnan Chuk. 

Följ ämnen i artikeln