Williams historisk – vann titel nummer 22

Publicerad 2016-07-09

Serena Williams har vunnit sin 22:a grand slam–titel.

Hon tangerar därmed Steffi Grafs rekord.

Detta efter att ha besegrat Angelique Kerber (7–5, 6–3) i dagens Wimbledon–final.

Beyonce och Jay Z.

I januari möttes Serena Williams och Angelique Kerber i finalen i Australian Open. Då stod Kerber som segrare och tog sin första stora titel.

I dag skulle Williams få sin revansch i en finalrepris.

Störst genom tiderna

Serena Williams kom till den här Wilmbledonfinalen med två finalförluster i bagaget – Franska Öppna och Australiska öppna.

Den här matchen gällde inte bara att ta revansch mot Angelique Kerber, utan även chansen att tillsammans med Steffi Graf bli den tennisspelare med flest grand slam-vinster i modern tid. Australiensiskan Margaret Court Smith vann 24 singeltitlar under åren 1960–75.

Och hon gjorde det. Första set blev jämnt, men i läget 6–5 lyckades Williams bryta Kerbers serve och ta hem det med 7–5.

I andra set lyckades hon också vinna i tyskans serve vid ett tillfälle och tog hem det med 6–3 efter 81 minuters spel.

Nu står Serena Williams på 22 grand slam-titlar i singel och sju Wimbledon-titlar.

– Det har varit oerhört svårt att inte tänka på det (rekordet). Jag har förlorat i två försök i år, mot två fantastiska motståndare. Men det gör vinsten ännu bättre, när jag vet hur mycket jag kämpat för det här, säger Serena Williams.

Beyonce jublade

Det var en oerhört glad och lättad Serena Williams som efter matchen tackade både familj, vänner, tränare och högre makter.

– Det är en fantastisk känsla att vara här. Tack till Gud för att jag får vara här, jag hade inte varit här utan honom. Tack till min familj och mina tränare, säger Serena Williams direkt efter att lyft bucklan.

Även finalmotståndaren Angelique Kerber hyllades.

– Jag älskar att spela mot henne. Hon är en fantastisk motståndare och person utanför planen. Tack för att du är så fantastisk, säger Williams.

I Serena Williams bås på läktaren syntes förutom systern Venus Williams, även Beyonce och Jay Z. Williams har tidigare medverkat i sångerskans musikvideo ”Lemonade” tidigare i år.

Senare vann Serena tillsammans med syrran Venus även dubbelfinalen. De slog Time Babos, Ungern och Jaroslava Sjedova, Kazakstan i två raka set 6–3, 6–4.