”Är som att man inte betyder något längre”

Publicerad 2015-01-19

Hyllad för sitt känslosamma tal i fjol – nu inte ens inbjuden till Idrottsgalan: ’Klart man blir förvånad’

I fjol höll hon ett hyllat tal.

I år blev Frida Wallberg inte ens bjuden till Idrottsgalan.

– Det är som att man inte betyder någonting längre, säger pojkvännen Robert Stridsberg uppgivet till Sportbladet.

Den 14 juni 2013 knockades boxaren Frida Wallberg så kraftfullt att hon drabbades av hjärnblödning. Den 13 januari 2014 stod på Globens scen som prisutdelare i kategorin ”Årets prestation” under idrottsgalen, höll ett känslosamt tal – och möttes av stående ovationer.

”Fruktansvärt tråkigt”

Men Wallberg kommer inte finnas på plats på galan i kväll.

Anledningen: Hon fick aldrig någon inbjudan.

– Det handlar om uppskattning för det man gjort tidigare. Nu känner jag att … jag har ingen aning om vad Idrottsgalan symboliserar längre. Förra året var det sådan enorm hajp, och året efter behövs hon inte alls, då betyder man ingenting, säger pojkvännen Robert Stridsberg.

Frida Wallberg själv fyller i:

– Klart det känns tråkigt att de inte ens bjudit in mig. Framförallt med tanke på att jag stod och höll tal i fjol och med tanke på vad man gjort … det betyder liksom ingenting längre. Så ja, det känns väldigt tråkigt.

Har du fått någon förklaring?

– Nej, men det finns väl någon anledning till att de inte vill att jag ska vara där. Jag vet inte, men det känns så klart fruktansvärt tråkigt.

Hade du orkat gå?

– Ja, det är klart. Man vill alltid gå på sådana tillställningar.

Kommer du att se galan på tv i kväll?

– Ja, det kommer ja. Det är självklart.

”Inget personligt”

Idrottsgalans vd Stephan Rimér förstår Frida Wallbers besvikelse men säger att det handlar om ett begränsat antal gäster på galan.

– Hade vi fått bestämma hade vi bjudit in alla. Men vi har ett begränsat antal platser som gör att vi behöver ha ett visst förhållningssätt.

Hur går det till när ni väljer gäster?

– De som automatiskt blir bjudna är antingen medlemmar i Idrottsakademin, det är runt 280-290 pers, eller så är du nominerad, eller medverkande som prisutdelare. Det gör ju att vi har en inihelvetes massa idrottsprofiler som inte blir automatiskt inbjudna.

Är det lurigt att tvingas välja?

– Ja, vi är ju ett framgångsrikt idrottsland, därför har vi det här problemet. Det är absolut inget personligt mot Frida, det är inget medvetet val att hon inte blivit bjuden. Men den här gången så uppfyller hon inte kriterierna för att bli automatiskt inbjuden, säger Rimér.