Dagens namn: Evert, Eilert

Slam för Dalarna i klubblags-EM

Publicerad 2015-10-04

Anna Wijk.

Dalarna dominerade i söndagens finaler i Champions Cup, innebandyns "EM för klubblag".

Kais Mora vann damfinalen mot SC Classic med 13–6 efter en mäktig vändning och Falun vann en dramatisk herrfinal mot Wiler-Ersigen med 3–2.

Svenska mästarlaget Kais Mora kan numera även titulera sig europeiska klubblagsmästare efter en storartad vändning i finalen i Champions Cup mot det finska mästarlaget SC Classic. I början av mittperioden gjorde finländskorna 3–0, men innan den andra akten var över hade Mora vänt till 5–3.

"Det var en tung start, vi var väldigt passiva. Vi fick stå och invänta dem, det var inte det vi behövde i dag", sade Johanna Holmbom, som gjorde 5–3 bara 19 sekunder före slutsignalen i andra perioden, i ett pressmeddelande från innebandyförbundet.

I den tredje perioden var svenskorna överlägsna och vann till slut med 13–6.

"De körde någon form av man-man-försvar. Det tappade de på. Vi rullade in bollar hela tiden", sade Holmbom.

I herrfinalen blev det desto jämnare. Falun kom till start med två raka guld i turneringen och ryckte till sig en 2–0-ledning i första perioden efter mål av Rasmus Enström och Johannes Skog.

Men det schweiziska mästarlaget Wiler-Ersigen hann både reducera och kvittera i den andra perioden.

Drygt sju minuter in i tredje perioden gjorde Alexander Galante Carlström 3–2, ett mål som blev matchens sista trots intensiv schweizisk press i slutskedet.