Tränaren sköts ihjäl under ungdomsmatch

Publicerad 2022-08-18

En ungdomsmatch i amerikansk fotboll utanför Dallas, USA, fick ett tragiskt slut.

Tränaren Michael Hickmon, 43, sköts till döds.

– Just nu ser vi inget slut på vår sorg, säger familjen i ett uttalande.

Super Bowl-vinnaren Aqib Talibs bror misstänks för mordet, uppger CNN.

Yaqub Salik Talib, 39, är misstänkt för dödskjutningen av Michael Hickmon, skriver CNN.

Mordet inträffade efter att ett fysiskt bråk eskalerat under en ungdomsmatch under helgen i amerikansk fotboll.

PLUS: Charles, 75: ”DET är bättre än gymmet”


Den mördade 43-åringens son spelade matchen och han själv var tränare för laget. Han träffades av pistolskott i bröstet, ryggen och underarmen, står det i en häktningsorder enligt NBC. Hickmon fördes till sjukhus där han senare dödförklarades.

– Vår familj sörjer och just nu ser vi inget slut på vår sorg. Vi saknar honom oerhört och kommer alltid att göra det, säger Hickmons familj i ett uttalande, uppger CNN.

”Hur ska jag förklara det här?”

Enligt ett av lagens president började bråket när Hickmon gick för att hämta en amerikansk fotboll och någon sparkade bort den, uppger ESPN.

För polisen har vittnen berättar att Yaqub Salik Talib tog fram en pistol och sköt Hickmon med flera skott, skriver sajten. Talib uppges sedan ha tagit med sig skjutvapnet och försvunnit från platsen.

– Jag vet inte hur jag ska förklara det här för barnen i laget. Hur gör jag det? Varför? De kommer minnas det här för resten av deras liv, säger klubbpresidenten för det lag som Hickmon tränade.

Bror till Aqib Talib

Enligt ESPN uppger tv-stationen WFAA att den mordmisstänkte Yaqub Salik Talib tränade motståndarna till Hickmons lag tillsammans med sin bror Aqib Talib, som vann Super Bowl med Denver Broncos 2015 och blev uttagen till NFL:s All Star-match fem gånger.

Super Bowl-vinnaren befann sig på platsen när skotten avlossades.

– Aqib är mycket upprörd och förkrossad över den fruktansvärda förlusten av ett mäniskoliv. Han vill framföra sina kondoleanser till offrets familj och till alla som bevittnade den olyckliga tragedin, säger Aqibs advokat till TMZ.

Yaqub Salik Talib lämnade in sig själv till polisen i måndags.

– Han beklagar den tragiska förlusten av ett människoliv. Han lämnade in sig själv för att få chansen att säga sin version av historien, säger Yaqub Saliks advokat Clark Birdsall.

Michael Hickmon var pappa till två döttrar och en son samt hade tre barnbarn.

Följ ämnen i artikeln