Lag Edin klart för semi: "Stor lättnad"

Gustav Sjöholm/TT

Publicerad 2022-04-09

Niklas Edin och hans lag är klara för semifinal.

Sverige vände i sista omgången och vann rysarmatchen mot Norge i curling-VM. Därmed är lag Edin klart för semifinal.

Det blev seger för Sveriges lag Niklas Edin i den sista gruppspelsmatchen i curling-VM i amerikanska Las Vegas. Vinsten gör att Sverige slipper spela kvartsfinal och går direkt vidare till semifinal.

Norge stod för motståndet, och bjöd svenskarna på match ända in i slutet. När Magnus Ramsfjell och de andra norrmännen tog tre poäng i nionde och näst sista omgången gick grannlandet upp i en 6–5-ledning. Men med fördelen av hammaren lyckades Sverige säkra två poäng i sista vilket innebar blågul seger med 7–6.

Niklas Edin var trots vinsten inte alls nöjd med lagets spel.

– Vi spelade riktigt dåligt i slutet på nionde, även om han (Ramsfjell) gjorde två riktigt fina stenar från en svår position, säger Niklas Edin till World Curling Federation.

– Vi var tvungna att ta våra chanser i tionde, men vi fick inte i gång det. Istället fick vi hoppas på att ha turen på vår sida. Vi kunde inte kontrollera isen och gjorde för många misstag, och det gjorde att det blev riktigt rörigt.

Lag Edin har därmed vunnit nio av sina tolv grundseriematcher. De två främsta lagen efter grundserien – Kanada och Sverige – går direkt till semifinal. Lag 3-6 möts om två semifinalplatser.

– Det var en superviktig seger. Det var frustrerande att vi inte kunde kontrollera isen, men att gå till semi är en stor lättnad, säger Niklas Edin.

Följ ämnen i artikeln